De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 november 2009

Wist u dat u op basis van het Europese recht niet alleen uw man of vrouw maar ook uw schoonouders naar Europa kunt halen?


Het is alleen de vraag of u graag met uw schoonmoeder in één huis wilt wonen.

Stel echter dat uw vrouw in Marokko samenwoont met een kind uit een eerder huwelijk en haar moeder en u wilt met haar een gezin vormen maar zij wil haar familie meenemen.

Volgens het Nederlandse vreemdelingenrecht is het zeer moeilijk om uw schoonmoeder naar Nederland te laten komen. Soms kan het op basis van de "Turkse omaatjes regeling" maar dan moet ze minstens 65 zijn en (bijna) al haar kinderen in Nederland wonen of op basis van verruimde gezinshereniging maar dat moet u aantonen dat achterlating van uw schoonmoeder tot zeer schrijnende gevolgen voor haar zou leiden en dat is heel moeilijk.

Als u echter een baan zoekt in een ander Europees land (bijvoorbeeld België) en u gaat daar wonen dan kunt u uw vrouw, haar kind en haar moeder op basis van het Europees recht een aanvraag vopr verblijf laten doen. Want volgens het Europese recht hebben wij Europeanen het recht van vrij verkeer en mogen wij gaan wonen en werken in de andere EU-landen en mag dat niet belemmerd worden doordat we dan onze vrouw of schoonmoeder niet mogen meenemen. Het gaat om familierelaties met je partner en een generatie daaronder of daarboven. Dus je eigen ouders, je schoonouders, je huwelijkspartner en kinderen vanjou of je partner.

Speelt iets dergelijks bij u? Een deskundig advies van een gespecialiseerde jurist of advocaat is nooit weg want je hoort veel onzin op internet.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator