De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 november 2009

Debat in Hoofddorp over vreemdelingenbewaring op 10 november

HOOFDDORP - Is vreemdelingendetentie de oplossing voor illegaliteit? Die vraag staat dinsdag 10 november centraal tijdens een debat bij het ROC Amsterdam Airport aan de Opaallaan in Hoofddorp. Deskundigen als PvdA Tweede Kamerlid Hans Spekman en Anton van Kalmthout, hoogleraar strafrecht en vreemdelingenrecht, gaan erover in discussie met elkaar en met de zaal. Het debat begint om 20 uur en de toegang is vrij.
Het debat, dat onder leiding staat van freelance journalist René van Trigt, is georganiseerd door Amnesty International, de Raad van Kerken in Hoofddorp en Haarlemmermeer-Zuid en de stichting VluchtelingenWerk Haarlemmermeer. Aanleiding is de komst van een nieuw justitieel complex in de buurt van Schiphol. Het gaat om een detentiecentrum met 544 plaatsen, een aanmeldcentrum voor asielzoekers en een terugkeercentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Ook komen er een nieuwe rechtbank en kantoren van het Openbaar Ministerie.
Binnenkort neemt het college een besluit over het bestemmingsplan voor het complex. De aanbesteding is in een vergevorderd stadium en wordt naar verwachting februari 2010 afgerond. Het nieuwe complex moet in 2012 in gebruik worden genomen.
Drie deskundigen houden een inleiding. Naast Van Kalmthout zijn dat Annemarie Busser van Amnesty International en ervaringsdeskundige Jean Marie Habarugira uit Burundi.

Bron: http://www.hoofddorpsecourant.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Debat-in-Hoofddorp-over.445727.news


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator