De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

03 november 2009

Verbijstering over asiel moordenaar

DEN HAAG - De beslissing van de Raad van State dat een Iraakse moordenaar een verblijfsvergunning moet krijgen leidt tot verbijstering in het land en in de Tweede Kamer. De PVV wil morgen uitleg van staatssecretaris Albayrak (Vreemdelingenzaken).

"Wat is je immigratiebeleid in hemelsnaam nog waard als je dit soort monsters een verblijfsvergunning moet geven", aldus PVV-Kamerlid Fritsma. Hij vindt dat de verjaringstermijn moet worden afgeschaft, waardoor criminelen weer in aanmerking kunnen komen voor een verblijfsvergunning en wil weten hoeveel vergelijkbare zaken er zijn. De VVD wil dat een parlementair advocaat de bewuste beschermingsgronden onder de loep neemt. "Dit is totaal doorgeslagen beschermingsbeleid", aldus VVD-Kamerlid De Krom.

De regeringspartijen zijn evenmin te spreken over de uitkomst. "Het is gruwelijk dat we onmachtig zijn om zo'n man het land uit te krijgen", zegt PvdA'er Spekman. Het CDA sluit zich daarbij aan bij monde van Kamerlid Van Haersma Buma: "Het is ongelukkig dat zo'n zware crimineel in Nederland blijft, maar ik ga ervan uit dat de Raad van State de verschillende belangen heeft afgewogen."

Op de website regende het gisteren woedende reacties van lezers op de beslissing van de Raad van State dat A., ondanks zijn aandeel in de eerwraakmoord, hier mag blijven.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/5228285/__Verbijstering_over_asiel_moordenaar__.html


2 opmerkingen:

Beijing2008 zei

Zie nieuwe mededeling, van RvStae zelf, dat de berichtgeving van Telegraaf injuist is.RvS heeft alleen geoordeld dat de IND wegens een verjaarde veroordeling geen aanvraag verblijfsvergunning mag worden afgewezen.IND moet een nieuwe beslissing nemen.

Beijing2008 zei

Zie nieuwe mededeling, van RvStae zelf, dat de berichtgeving van Telegraaf injuist is.RvS heeft alleen geoordeld dat de IND wegens een verjaarde veroordeling geen aanvraag verblijfsvergunning mag worden afgewezen.IND moet een nieuwe beslissing nemen.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator