De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 november 2009

NAAR EEN RECHTVAARDIGE BEHANDELING VAN LEGAAL VERBLIJVENDE EXTRACOMMUNAUTAIRE VREEMDELINGEN. Promotie 5/11/09 om 15.00

Een onderzoek naar de richtlijnen over gezinshereniging en langdurig ingezetenen.

In een persbericht gedateerd op 2 oktober 2009, maakt het kabinet maakt bekend de eisen voor huwelijksmigratie en inburgering verhoogt. Echter somige van deze eisen zijn misschien niet compatibel met de geest van de actuele Europese gezinsherenigingsrichtlijn. De Raad van Europese Unie (EU) heeft in 1999 verklaard dat eerlijke behandeling van legaal verblijvende derdelanders (Niet EU migranten) is prioritair gericht op het bereiken van een gemeenschappelijk beleid inzake legale immigratie. Het was een geplande vijf jaar wetgeving om deze prioriteit te voeren. De meest tastbare resultaten hebben betrekking op de aanneming van de richtlijn inzake gezinshereniging en de richtlijn inzake langdurig ingezetenen.
Dit studie geeft een uitgebreid overzicht van juridische en politieke context waarin deze instrumenten werden ontworpen, met uitleg over de inhoud en aanbevelingen voor eventuele veranderingen die zij zouden kunnen zijn. Het aanmerk nemen van de eerste initiatieven van de Commissie en de Raad over deze kwesties vóór de inwerkingtreding van het Verdrag van Amsterdam en tevens een overzicht voorstellen ingediend door NGO's die een aanzienlijke rol gespeeld in het debat. Bovendien, de documentatie van de verschillende Europese instellingen over de onderhandelingen rond de goedkeuring van de teksten in kwestie is het onderwerp van zorgvuldig tellen en weerspiegelt ook de tendens van de rechtspraak op de volgende vragen te beantwoorden: In welke mate de normatieve inhoud van de richtlijnen kan een verschil in behandeling tussen EU migrants en Niet EU migrants, geeft bindende kracht aan de verplichtingen van de lidstaten, en biedt zekerheid aan belanghebbenden?

donderdag 5 november 15.00 uur
Suzanne Guèvremont
Le traitement équitable des étrangers extracommunautaires en séjour régulier
Faculteit: Rechtsgeleerdheid
Promotor: prof.mr. P. Boeles


Bron: http://nieuws.leidenuniv.nl/promoties/november-2009.html


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator