De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 november 2009

Stroom asielzoekers uit Somalië neemt af

DEN HAAG (ANP) – Het aantal Somaliërs dat naar Nederland komt is met een kwart gedaald sinds de asielregels voor vluchtelingen uit het Afrikaanse land zijn aangescherpt. Sinds de zomer komen er maandelijks gemiddeld driehonderd Somalische asielzoekers binnen bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). In de periode daarvoor ging het om ongeveer vierhonderd Somaliërs per maand.

Dat heeft staatssecretaris Albayrak van Justitie donderdag gezegd tijdens de behandeling van haar begroting. Albayrak heeft in april besloten dat Somaliërs niet langer als groep worden beschermd, waardoor ze tot dan toe vrijwel automatisch Nederland binnenkwamen. Het toelatingsbeleid is verscherpt, omdat te veel misbruik werd gemaakt van het zogenoemde categoriale beschermingsbeleid.

Nederland zal asielzoekers uit landen waar het gevaarlijk is in de toekomst waarschijnlijk minder snel als groep beschermen. Door de problemen met misbruik van het beschermingsbeleid onderzoekt Albayrak of ze niet beter per individuele asielzoeker kan vaststellen of hij gevaar loopt in zijn land van herkomst.

Albayrak merkte donderdag in de Tweede Kamer op dat Nederland vluchtelingen uit landen waar het gevaarlijk is meer bescherming biedt dan andere Europese landen doen. Die extra bescherming heeft gevolgen „die niet meer acceptabel zijn”. De staatssecretaris zei dat ze daarom zoekt naar een oplossing om gericht bescherming te bieden aan echte vluchtelingen en zo min mogelijk aan fraudeurs.

De staatssecretaris zal het parlement nog dit jaar informeren over de oplossing die ze voor ogen heeft. CDA–Kamerlid Van Haersma Buma kondigde vast aan dat zijn fractie het huidige beschermingsbeleid op de langere termijn onhoudbaar vindt.

Bron: http://www.refdag.nl/artikel/1443565/Stroom+asielzoekers+uit+Somalie+neemt+af.html


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator