De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 november 2009

Rechtsbijstand door begeleide leek vergoeden

Wanneer een burger zich in een bestuursrechtelijke procedure laat bijstaan door een leek met enige juridische opleiding en vervolgens de procedure wint, moet de rechter het verliezend bestuursorgaan de kosten van de juridische adviseur laten vergoeden. Dat heeft de Raad van State onlangs bepaald.

Volgens de Algemene wet bestuursrecht komen voor vergoeding de kosten "van door een derde beroepsmatig verleende rechtsbijstand" in aanmerking. Daarvoor moet de rechter kijken naar de kwalificaties van de persoon die de bijstand verleent en niet de instantie waaraan deze is verbonden.

In dit geval voldoet T.A. Vermolen aan de kwalificaties. Vermolen is verbonden aan Juridisch steunpunt Veras. In de opleiding Handelskennis voor het horecabedrijf heeft hij het vak Recht gehad, terwijl hij bovendien met goed gevolg de postdoctorale lerarenopleiding Maatschappijleer heeft afgerond. Verder wordt hij begeleid door de ervaren oud-advocaat E.J.C. Asselbergs. Asselbergs voert wekelijks overleg met Vermolen en onderhoudt tussentijds telefonisch en e-mail contact met hem. De Afdeling Bestuursrechtspraak ziet deze begeleiding als een vorm van juridische scholing.

Bron: http://rechtennieuws.nl/26104/rechtsbijstand-door-begeleide-leek-vergoeden.html


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator