Stageplek: Directie Mensenrechten, Emancipatie, Goed Bestuur en Humanitaire Hulp

Functietitel: Directie Mensenrechten, Emancipatie, Goed Bestuur en Humanitaire Hulp

Functie omschrijving:
Een stageplek op de afdeling Humanitaire Hulp (Directie Mensenrechten, Emancipatie, Goed Bestuur en Humanitaire Hulp) De stageplaats betreft de periode van 25 januari 2010 tot en met 28 mei 2010, een duur van 4 maanden met een werkweek van maximaal 40 uur.

De werkomgeving
De afdeling Humanitaire Hulp (DMH/HH) - ook wel noodhulp genoemd- is de EHBO van ontwikkelingssamenwerking. Natuurrampen en door mensen veroorzaakte crises en conflicten bedreigen de levens van grote groepen mensen. In ontwikkelingslanden, en dan vooral in ‘fragiele staten’ komen rampen vaak heel hard aan. Humanitaire hulp beoogt de optimale leniging van levensbedreigende menselijke noden onder de meest kwetsbare slachtoffers van rampen, onder wie met name vrouwen en kinderen. Daarbij richt de afdeling Humanitaire Hulp zich zowel op landen en regio’s die in chronische noodsituaties verkeren, de zogenaamde complexe noodsituaties als op acute noodsituaties als gevolg van natuurrampen zoals overstromingen, aardbevingen of orkanen en rampen die door mensen zijn veroorzaakt (oorlogen, milieurampen, ontploffingen). De afdeling werkt daarbij nauw samen met de VN instellingen, het Internationale Rode Kruis en NGO’s. Daarnaast richt DMH/HH zich op (internationale) coördinatie en kwaliteitsverbetering van humanitaire hulp en wordt aandacht besteed aan beleidsontwikkeling op dat gebied. Meer informatie over recente ontwikkelingen en actualiteiten waar de afdeling Humanitaire Hulp bij betrokken is, is te vinden op http://www.minbuza.nl/nl/themas,humanitaire-hulp/humanitaire-hulp


Lengte van de stage
In principe begint je stage op 25 januari 2010 tot en met 28 mei 2010.


Je bagage
Wij zijn op zoek naar iemand die zich met veel enthousiasme wil inzetten op de afdeling en affiniteit hebben met humanitaire hulp. Daarnaast is enige kennis van de humanitaire wereld en de problematiek die daarin speelt een pre.


Je functie
Je stage wordt een meeloopstage op een interessante plek met veel verantwoordelijkheid. Je zult direct betrokken worden bij de verschillende werkzaamheden van de afdeling die onder andere bestaan uit het opstellen van beoordelingsmemoranda aan de hand van projectvoorstellen van NGO’s en VN-organisaties en het beoordelen van rapportages van dezelfde organisaties. Doordat je met verschillende beleidsmedewerkers samenwerkt kom je in aanraking met diverse organisaties, landen en regio’s wat het werk zeer afwisselend en uitdagend maakt. Tenslotte zijn er andere incidentele werkzaamheden die, afhankelijk van de gebleken capaciteiten, uitgevoerd kunnen worden.


Procedure

Algemene voorwaarden en vergoedingen
Buitenlandse Zaken stelt als voorwaarde dat de stagiair gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een Nederlandse hoge onderwijsinstelling. Er wordt een stagevergoeding gegeven en er bestaat een mogelijkheid tot reiskostenvergoeding of pensionkostenvergoeding. Voor meer informatie over deze voorwaarden en vergoedingen zie: http://www.minbuza.nl/nl/organisatie/Werken_bij,actuele-stageplaatsen/voorwaarden_en_vergoedingen.html


Solliciteren
Heb je interesse? Stuur dan een mail of brief met een motivatie, specifieke interesses en je CV voor 11 december 2009. Vervolgens zullen met een aantal kandidaten sollicitatiegesprekken gevoerd worden in de eerste week van januari.

Verdere informatie over de stage kan worden ingewonnen bij: dhr. J.W.P. Jurriëns, te bereiken via telefoonnummer 070-348 4312.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Afdeling DMH/HH
T.a.v. dhr. J.W.P. Jurriëns
Postbus 20061
2500 EB Den Haag

E-mail: dmh-hh@minbuza.nl

Bron: http://www.minbuza.nl/nl/Organisatie/Werken_bij/Stages/Actuele_stages/Stageplaatsen_op_het_departement_in_Den_Haag/Directie_Mensenrechten_Emancipatie_Goed_Bestuur_en_Humanitaire_Hulp



Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Voor een Haagse ambtenaar is het ongeloofwaardig dat een toerist naar Roermond wil reizen vanuit Amsterdam. Visumbezwaar ongegrond.