De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 november 2009

Stageplek: Directie Mensenrechten, Emancipatie, Goed Bestuur en Humanitaire Hulp

Functietitel: Directie Mensenrechten, Emancipatie, Goed Bestuur en Humanitaire Hulp

Functie omschrijving:
Een stageplek op de afdeling Humanitaire Hulp (Directie Mensenrechten, Emancipatie, Goed Bestuur en Humanitaire Hulp) De stageplaats betreft de periode van 25 januari 2010 tot en met 28 mei 2010, een duur van 4 maanden met een werkweek van maximaal 40 uur.

De werkomgeving
De afdeling Humanitaire Hulp (DMH/HH) - ook wel noodhulp genoemd- is de EHBO van ontwikkelingssamenwerking. Natuurrampen en door mensen veroorzaakte crises en conflicten bedreigen de levens van grote groepen mensen. In ontwikkelingslanden, en dan vooral in ‘fragiele staten’ komen rampen vaak heel hard aan. Humanitaire hulp beoogt de optimale leniging van levensbedreigende menselijke noden onder de meest kwetsbare slachtoffers van rampen, onder wie met name vrouwen en kinderen. Daarbij richt de afdeling Humanitaire Hulp zich zowel op landen en regio’s die in chronische noodsituaties verkeren, de zogenaamde complexe noodsituaties als op acute noodsituaties als gevolg van natuurrampen zoals overstromingen, aardbevingen of orkanen en rampen die door mensen zijn veroorzaakt (oorlogen, milieurampen, ontploffingen). De afdeling werkt daarbij nauw samen met de VN instellingen, het Internationale Rode Kruis en NGO’s. Daarnaast richt DMH/HH zich op (internationale) coördinatie en kwaliteitsverbetering van humanitaire hulp en wordt aandacht besteed aan beleidsontwikkeling op dat gebied. Meer informatie over recente ontwikkelingen en actualiteiten waar de afdeling Humanitaire Hulp bij betrokken is, is te vinden op http://www.minbuza.nl/nl/themas,humanitaire-hulp/humanitaire-hulp


Lengte van de stage
In principe begint je stage op 25 januari 2010 tot en met 28 mei 2010.


Je bagage
Wij zijn op zoek naar iemand die zich met veel enthousiasme wil inzetten op de afdeling en affiniteit hebben met humanitaire hulp. Daarnaast is enige kennis van de humanitaire wereld en de problematiek die daarin speelt een pre.


Je functie
Je stage wordt een meeloopstage op een interessante plek met veel verantwoordelijkheid. Je zult direct betrokken worden bij de verschillende werkzaamheden van de afdeling die onder andere bestaan uit het opstellen van beoordelingsmemoranda aan de hand van projectvoorstellen van NGO’s en VN-organisaties en het beoordelen van rapportages van dezelfde organisaties. Doordat je met verschillende beleidsmedewerkers samenwerkt kom je in aanraking met diverse organisaties, landen en regio’s wat het werk zeer afwisselend en uitdagend maakt. Tenslotte zijn er andere incidentele werkzaamheden die, afhankelijk van de gebleken capaciteiten, uitgevoerd kunnen worden.


Procedure

Algemene voorwaarden en vergoedingen
Buitenlandse Zaken stelt als voorwaarde dat de stagiair gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een Nederlandse hoge onderwijsinstelling. Er wordt een stagevergoeding gegeven en er bestaat een mogelijkheid tot reiskostenvergoeding of pensionkostenvergoeding. Voor meer informatie over deze voorwaarden en vergoedingen zie: http://www.minbuza.nl/nl/organisatie/Werken_bij,actuele-stageplaatsen/voorwaarden_en_vergoedingen.html


Solliciteren
Heb je interesse? Stuur dan een mail of brief met een motivatie, specifieke interesses en je CV voor 11 december 2009. Vervolgens zullen met een aantal kandidaten sollicitatiegesprekken gevoerd worden in de eerste week van januari.

Verdere informatie over de stage kan worden ingewonnen bij: dhr. J.W.P. Jurriëns, te bereiken via telefoonnummer 070-348 4312.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Afdeling DMH/HH
T.a.v. dhr. J.W.P. Jurriëns
Postbus 20061
2500 EB Den Haag

E-mail: dmh-hh@minbuza.nl

Bron: http://www.minbuza.nl/nl/Organisatie/Werken_bij/Stages/Actuele_stages/Stageplaatsen_op_het_departement_in_Den_Haag/Directie_Mensenrechten_Emancipatie_Goed_Bestuur_en_Humanitaire_HulpGeen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator