De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

13 november 2009

Hogere leges verblijfsvergunningen verbaast werkgeversorganisaties


MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland zijn verbaasd over het besluit van staatssecretaris Albayrak (Justitie) om de leges voor verblijfsvergunningen te verhogen. Dit staat haaks op het wetsvoorstel modernisering migratiebeleid, schrijven de werkgeversorganisaties in een brief naar de Tweede Kamer.

De leges voor verblijfsvergunningen gaan per 15 november 2010 50, 100 of zelfs 200 procent omhoog. Voor kennismigranten geldt een verhoging van 250 naar 750 euro. De verhoging zou nodig zijn om de kosten te dekken die de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) maakt voor het verlenen van verblijfsvergunningen. Voor de motivering hiervan verwijst de staatssecretaris naar een onderzoek van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ).

De ondernemersorganisaties stellen dat deze motivering onjuist is. De ACVZ geeft in het onderzoek juist aan dat de verkorte procedure voor kennismigranten leidt tot een administratieve lastenverlichting en adviseert daarom om de leges te verlagen.

Ook valt de verhoging niet te rijmen met het wetsvoorstel om het migratiebeleid te moderniseren. Bedrijven zouden taken van de IND overnemen, in ruil voor een kortere periode (twee weken) voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor een kennismigrant. Maar het verhogen van de leges straft bedrijven voor het overnemen van de verantwoordelijkheden van de IND. Ook zijn de leges aanmerkelijk hoger dan in onze buurlanden.

De werkgeversorganisaties verzoeken de Tweede Kamer om de maatregel van het kabinet in heroverweging te nemen. Want van een hartelijke ontvangst van kenniswerkers, is anders totaal geen sprake meer.

Bron: http://www.mkb.nl/index.php?pageID=4&messageID=3478&ss=Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator