De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 november 2009

Aantal buitenlandse studenten groeit

Novum) - Het aantal studenten van buiten de Europese Unie (EU) dat in Nederland een opleiding volgt, neemt toe. Tot en met oktober dit jaar wist Nederland circa 9270 van deze studenten te trekken. Over het hele vorige jaar waren dat er ongeveer 9300 en het jaar daarvoor 8940. Dat heeft staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) zaterdag op de Dag van de internationale student bekendgemaakt.

De cijfers hebben betrekking op studenten die een vergunning nodig hebben om in Nederland te mogen studeren. Een woordvoerder van Albayrak meldt dat de Nederlandse Hogescholen tegenwoordig goed samenwerken met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en dat het tegenwoordig vaak lukt studenten binnen twee weken van een vergunning te voorzien. Vroeger duurde dit tien weken. Hiermee is het aantrekkelijker geworden voor buitenlandse studenten om naar Nederland te komen.

Nederland gaat er volgens de woordvoerder vanuit dat de buitenlandse studenten bijdragen aan de Nederlandse kenniseconomie. Daarbij is het tegenwoordig mogelijk voor studenten om na hun studie nog een jaar te mogen blijven om te zoeken naar een baan. Op die wijze moet de door hen vergaarde kennis worden behouden voor Nederland.


Bron: http://binnenland.nieuws.nl/574668/aantal_buitenlandse_studenten_groeit


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator