De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 november 2009

Vacature: secretaris bestuursrecht bij de Utrechtse rechtbank

Gerechtssecretaris
Rechtbank Utrecht (Utrecht)

Vacaturenummer: RBUTR-200901329 - Sluitingsdatum: 21/11/2009

Momenteel heeft de rechtbank Utrecht 2 tijdelijke functies voor de duur van 1 jaar bij bestuursrecht en 1 functie bij handelsrecht met op termijn een dienstverband voor onbepaalde tijd vacant.

Je bereidt zaken voor en overlegt daarover met de rechter; fungeert ter zitting als griffier en neemt deel aan de beraadslaging in de raadkamer; je verzamelt relevante jurisprudentie, toepasselijk beleid en vakliteratuur; maakt processen-verbaal en schrijft concept-uitspraken/beschikkingen.

Indien jouw voorkeur uitgaat naar handelsrecht, dan verleen je ook juridische en organisatorische ondersteuning in faillissementen en schuldsaneringsregelingen. Binnen kaders treedt je zelfstandig namens de rechters-commissarissen op en geef je adviezen. Je onderhoudt contacten met curatoren en bewindvoerders. Je houdt zelfstandig intakezittingen met verzoekers tot de schuldsaneringsregeling en je controleert de verslaglegging van curatoren en bewindvoerders en voert daar met hen overleg over.

Functie-eisen

Je hebt een voltooide universitaire studie Nederlands Recht. Je beschikt over enkele jaren relevante juridische werk ervaring en aantoonbare kennis van het rechtsgebied waar je voorkeur naar uit gaat. Als jouw voorkeur uitgaat naar het handelsrecht wordt kennis gevraagd van insolventie. Als jouw voorkeur uit gaat naar het bestuursrecht dan is kennis van het vreemdelingen- en bijstandrecht een pré. Je werkt graag met anderen samen. Je hecht belang aan kwaliteit en houdt je aan afgesproken doorlooptijden. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over de competenties zorgvuldigheid, time management, oordeelsvorming, probleemanalyse en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Verder vind je het interessant om na enkele jaren ook ervaring op te doen in een ander rechtsgebied.

Werk-/denkniveau
Master/doctoraal


Arbeidsvoorwaarden
Minimum salaris: € 2280 bruto per maand
Maximum salaris: € 3469 bruto per maand
Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden

Contractduur: 1 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden:


Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. Het Rijk hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij het Rijk heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Organisatie
Rechtbank Utrecht
Bij de rechtbank Utrecht zijn ongeveer 500 mensen werkzaam in de sectoren civiel recht, bestuursrecht, strafrecht en kanton en het bureau bedrijfsvoering. Het bestuur wordt gevormd door de president, de directeur bedrijfsvoering en de vier sectorvoorzitters. De rechtbank Utrecht richt zich op de toekomst. Binnen de teamstructuur van de organisatie krijgen de medewerkers alle ruimte om hun talenten te ontwikkelen. In de teams werken rechters samen met collega’s uit de juridische en administratieve ondersteuning, waardoor kennis en ervaring zo goed mogelijk worden benut. De rechtbank Utrecht is een aantrekkelijke werkgever met aandacht voor ontwikkeling en groei.

Standplaats
Utrecht

Meer informatie
Meer informatie over de vacature: Naam: Recruitment Utrecht (o.v.v. rechtsgebied waar je voorkeur naar uit gaat)
E-mailadres: recruitment.utrecht@rechtspraak.nl

Bijzonderheden
Als je na het lezen van de vacature nog vragen hebt?
Op www.rechtspraak.nl kun je meer informatie vinden over de rechtbank Utrecht en de diverse rechtsgebieden.

Wil jij de rechtbank met jouw talent komen versterken?
Mail dan je schriftelijke sollicitatie met CV naar recruitment.utrecht@rechtspraak.nl onder vermelding van 1 van de volgende vacaturenummers:
• secretaris bestuursrecht040
• secretaris handelsrecht050

Wat kan je verwachten na je reactie?
Als je brief geselecteerd wordt ontvang je uiterlijk 2 december 2009 een uitnodiging voor het eerste “ongeveer 45 minuten” gesprek met de selectieadviescommissie. De gesprekken met deze commissie staan gepland in de periode van 7 tot en
met 9 december 2009.

Als je geselecteerd wordt door deze commissie testen we je schrijfvaardigheid aan de hand van een
proefvonnis/beschikking/uitspraak of met een computertest. Deze schrijftest c.q. computertest kan afhankelijk van sector waarvoor je solliciteert enkele uren duren en staat gepland in de periode van 15 tot en met 16 december 2009.

Ook is er nog een gesprek gepland met collega’s waarmee je direct gaat samenwerken. Dit gesprek staat gepland in de periode van 17 tot en met 18 december 2009. Wil je deze data vast reserveren? Hierin kan helaas niet geschoven worden.
Solliciteren naar deze functie
Digitaal solliciteren
Je kunt direct digitaal solliciteren door je CV met begeleidende brief op te sturen naar recruitment.utrecht@rechtspraak.nl.Bron: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/gerechtssecretaris-/index.cfm?vacature_id=UVK982LS&adm_pin=01700

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator