De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 november 2009

Kabinet: Slaaggrens Toets Gesproken Nederlands verhogen naar A1-niveau

18-11-09. In het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer heeft minister van der Laan (VROM) aangegeven dat de norm voor de Toets Gesproken Nederlands vanaf 1 juli 2010 wordt verhoogd naar niveau A1.
Hiermee wordt het examen op de ambassade moeilijker gemaakt.

Bovendien zal op 1 januari 2011 een leesexamen worden toegevoegd aan de Toets Gesproken Nederlands. In het voorjaar van 2010 zal de Tweede Kamer hier verder over worden geïnformeerd. Men verwacht dat het ontwikkelen en uittesten van het leesexamen tien maanden zal duren, wat verklaart waarom het leesexamen pas in januari 2011 wordt ingevoerd.

De overheid stelt een oefenpakket samen, om examenkandidaten in staat te stellen zich gericht voor te kunnen bereiden op de verzwaarde taaltoets. Dit als aanvulling op het huidige overheidslespakket “Naar Nederland”, dat alleen voorbereidt op het onderdeel ‘Kennis van de Nederlandse Samenleving’.

Tot op heden heeft de overheid geen lesmateriaal beschikbaar gesteld om mensen voor te bereiden op de Toets Gesproken Nederlands.

Bron: http://www.ikwilnaarnederland.nl/norm_toets_gesproken_nederlands_1_juli.php


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator