De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 november 2009

Indigo-systeem van IND wint architectuurprijs

Indigo, het in aanbouw zijnde klantinformatiesysteem van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, is verkozen tot beste ict-architectuurprogramma van 2009. Het Nederlands Architectuur Forum voor de digitale wereld (NAF) kende de prijs toe. De jury prijst de wijze waarop de IND zijn primaire bedrijfsprocessen opnieuw inricht en zijn legacysystemen vervangt. Dienstverleners Accenture, BeInformed en Ordina werken mee aan het project.

De betrokken managers bij IND hebben volgens het juryrapport 'de kwaliteit van de oplossing laten prevaleren, ook in tijden dat het in de realisatie van het programma tegenzat. De architectuur heeft zijn werk hier gedaan als concrete uitdrukking van het gemeenschappelijke doel.' Indigo wordt vanuit de IND aangestuurd door chief policy information officer Simone Dobbelaar en cio Hans Blokpoel.

'De basis van Indigo is het scheiden van de kennis van het proces', vertelt Hans Blokpoel. 'Bij het ontwerpen van het systeem is de unieke kennis van de IND in een aparte rule engine gestopt. Bij het procesontwerp worden activiteiten in de kleinst mogelijke standaard ‘brokjes werk' opgedeeld en gemodelleerd. Hierbij valt te denken aan onveranderende activiteiten, zoals het maken van een beschikking, of het doen van een onderzoek. Deze architectuur maakt het mogelijk regels eenvoudig aan te passen aan bijvoorbeeld nieuw beleid, waarna met de reeds beschikbare standaard ‘brokjes werk' snel en zonder investeringen een aangepast proces kan worden samengesteld.'

Duurder dan geraamdIn oktober 2009 schreef staatssecretaris Albayrak van Justitie aan de Tweede Kamer dat Indigo acht miljoen euro duurder uitvalt dan de in 2006 geraamde zestig miljoen euro. Ze rekent er op dat het systeem in de loop van 2011 volledig operationeel is. Volgens afspraak zijn de eerste resultaten uit het project al in 2009 opgeleverd. Daartoe is de zogenoemde Klantwijzerdienst inmiddels online. Daarop wordt informatie verstrekt aan mensen die met de IND te maken krijgen.

De NAF-architectuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het terrein van ict-architectuur. Een jury bepaalt de prijswinnaar. Zij bestaat uit vertegenwoordigers van kennisinstellingen, commerciële bedrijven en publieke organisaties, zoals dit jaar TU Delft, de Belastingdienst, Eneco en Microsoft.

Ook Paul Teeuwen kreeg een prijs van het NAF. Hij is zelfstandig adviseur en betrokken bij de werkgroep Architectuur van NGI, het platform voor ict-professionals.Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/crm/3174763/2333360/indigosysteem-van-ind-wint-architectuurprijs.html#ixzz0YISOdOWQ

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator