De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 november 2009

Zijn de kosten van een contra-expertise leeftijdsonderzoek noodzakelijke kosten? (uitspraak)

LJN: BK2238,President Rechtbank 's-Gravenhage , zittingsplaats Amsterdam , AWB 09/29192, 09/33044


Datum uitspraak: 28-10-2009
Datum publicatie: 09-11-2009
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Voorlopige voorziening+bodemzaak
Inhoudsindicatie: Contra-expertise leeftijdonderzoek: noodzakelijke kosten in de zin van art. 17 Rva?

Het standpunt van verweerder dat de kosten voor een contra-expertise leeftijdsonderzoek geen noodzakelijke kosten zijn omdat de rechter in de asielprocedure zonder dat een contra-expertise is ingediend kan beoordelen of er bij een leeftijdsonderzoek fouten zijn gemaakt, wordt niet gevolgd. De rechter kan enkel beoordelen of het rapport van het leeftijdsonderzoek op een onpartijdige, objectieve en inzichtelijke wijze is opgesteld. De rechter is geen medicus en kan dus bijvoorbeeld niet beoordelen of de röntgenfoto’s op de juiste wijze zijn gemaakt en of uit deze foto’s de juiste conclusie is getrokken. Een contra-expertise leeftijdsonderzoek is in beginsel de enige wijze waarop de juistheid van de resultaten van een leeftijdsonderzoek betwist kan worden.
Het standpunt van verweerder dat de kosten voor een contra-expertise voorts geen noodzakelijke kosten zijn omdat een contra-expertise in de beroepsfase van de asielprocedure te laat is, wordt evenmin gevolgd. Dit standpunt is ten eerste niet in overeenstemming met de vaste jurisprudentie van de Afdeling dat een contra-expertise in beginsel in het kader van de besluitvorming moet worden overgelegd. Daarnaast heeft eiser terecht gewezen op komende wijziging van artikel 83 Vw en het beleid van verweerder, zoals neergelegd in WBV 2009/13, om vooruitlopend daarop in de beroepsfase soepeler met nieuwe feiten en omstandigheden om te gaan.


Bron: rechtspraak.nl


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator