De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 november 2009

De Europese Unie en mensenrechten - conferentie 19 november, den Haag, gratis

Door de groter wordende actieradius van de Europese Unie speelt de Unie ook een steeds grotere rol inzake het toezicht op de mensenrechten. Klassiek is de bescherming van de mensenrechten een zaak van de Europese lidstaten, onder toezicht van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. De assertiviteit van de EU en haar rechters roept daarom vragen op.
Op een door het NJCM georganiseerd symposium onderzoeken drie deskundigen dit spanningsveld en trachten de gewenste balans te vinden tussen het optreden van de EU en de lidstaten inzake de bescherming van de mensenrechten. Dagvoorzitters tijdens het symposium zijn prof. mr. A.T. Ottow, NVER en mr. T.J.L. Theele, NJCM.
Als sprekers zullen optreden: prof. dr. R.A. Lawson, Universiteit Leiden - ‘De EU als toezichthouder op het mensenrechtenbeleid van de lidstaten’, prof. dr. M.L.H.K. Claes, Universiteit Tilburg - ‘Afwegingen inzake Europese mensenrechten door lidstaten en nationale rechters i.p.v. de EU’ en dr. T. Corthaut, Universiteit Leuven - ‘Het accommoderen van nationale diversiteit inzake mensenrechten door het Europees Hof van Justitie’.
Tijd: donderdag 19 november, 14.00 – 17.30 uur
Plaats: Aula Campus Den Haag, Lange Houtstraat 5-7, 2511 CV Den Haag
Inlichtingen en aanmelding: NJCM secretariaat, tel. 071 - 527 7748, fax 071 - 527 7383, e-mail NJCM@law.leidenuniv.nl of www.njcm.nl/site.
Deelname is gratis voor alle belangstellenden, niet zijnde advocaten die NOvA-punten willen behalen. Voor hen levert deelname 3 PO-punten op en bedragen de kosten € 175.

Bron: http://www.njb.nl/

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator