De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 november 2009

Wijziging remigratiewet nadelig voor Surinamers

De aanpassing van de Remigratiewet die onlangs is aangenomen door de Nederlandse ministerraad, kan grote gevolgen hebben voor Surinamers in Nederland. De leeftijdsgrens voor een financieel voordelige regeling is verhoogd van 45 naar 55 jaar. Dat kan remigratieplannen behoorlijk dwarsbomen.

Volgens het kabinet moest de wet aangepast worden omdat de maatschappelijke situate sinds 1985, toen de wet is ingesteld, enorm veranderd is. Alice Odé van het Nederlands Migratie Instituut (NMI) is het daarmee eens: "De Remigratiewet moet in het licht van deze tijd gezien worden." Naast de leeftijdsgrens wordt in de toekomst ook de eis gesteld dat de indiener van een aanvraag een jaar werkloos is. Nu is dat nog een half jaar.

De Remigratiewet is bedoeld voor eerste generatie immigranten die terug willen naar hun geboorteland. Daarvoor krijgen ze onder de genoemde voorwaarden financiële steun van de overheid. Sinds 1985 hebben meer dan 10.000 mensen gebruik gemaakt van de regeling.

Niet uitstellen
Odé adviseert mensen tussen de 45 en 55 jaar die plannen hebben voor remigratie snel een aanvraag in te dienen. "Ga niet uitstellen, maar onderneem direct stappen." De aangepaste wet moet nog door de Tweede Kamer behandeld worden en vervolgens door de Eerste Kamer. Dat zal naar verwachting nog een jaar duren, denkt het NMI.

Hoewel Odé een aanzienlijke daling verwacht in het aantal remigranten (meer dan de helft is nu jonger dan 55 jaar), zal het effect onder Surinamers mogelijk kleiner zijn. Surinaamse remigranten zijn namelijk relatief oud, zegt ze: "Het is gemiddeld de oudste groep. Ze kwam al vroeg naar Nederland en je ziet daar een vergrijzing."

Bron: http://www.rnw.nl/nl/caribiana/article/wijziging-remigratiewet-nadelig-voor-surinamers


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator