De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 november 2009

Huwelijk met minderjarige niet langer erkend


Den Haag, 17 nov. Nederland wil nog uitsluitend huwelijken erkennen als de bruid en bruidegom beiden 18 jaar of ouder zijn. Deze regel geldt al voor Nederlanders, maar gaat ook gelden voor de erkenning van buitenlandse huwelijken en voor alle buitenlanders die in Nederland trouwen.

Nederland erkent nu nog huwelijken die in het buitenland zijn gesloten als de partners minimaal 15 jaar zijn. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) heeft de Tweede Kamer vandaag geschreven dat hij veranderingen wil doorvoeren om uithuwelijking en gedwongen huwelijken tegen te gaan.

Het kabinet heeft begin oktober een pakket maatregelen aangekondigd om huwelijksmigratie aan banden te leggen. Daarin werd al geopperd om buitenlandse huwelijken met een minderjarige niet langer te erkennen. Hirsch Ballin kan de voorgestelde veranderingen niet zomaar doorvoeren; hij moet daarvoor onderhandelen over de aanpassing van een internationaal verdrag.

Er blijft overigens ruimte voor uitzonderingen. Zo kan een 16-jarige wel trouwen als ze zwanger is. Ook kan ontheffing worden verleend, bijvoorbeeld als een van de partners ongeneeslijk ziek is.


Bron: http://www.nrc.nl/binnenland/article2416477.ece/Huwelijk_met_minderjarige_niet_langer_erkend


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator