De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 november 2009

Somalische asielzoeker opgepakt voor terrorisme

(Novum) - In een asielzoekerscentrum in Dronten is zondag een Somalische asielzoeker opgepakt op verdenking van terrorisme. Dat gebeurde op verzoek van de Verenigde Staten, die de 43-jarige man verdenken van betrokkenheid bij de jihad. De VS heeft om zijn uitlevering gevraagd, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

De Somaliër zou in 2007 en 2008 hebben geholpen om mensen naar Somalië te laten reizen. Die Somaliërs zouden daar zijn opgeleid in een trainingskamp van Al-Shahaab, volgens de VS een lokale afdeling van Al-Qaida. Een van hen pleegde in oktober vorig jaar een zelfmoordaanslag met een truck vol explosieven in de onafhankelijke deelstaat Puntland, meldt justitie.

De verdachte financierde volgens justitie verder de aankoop van wapens door terroristen. Hij woonde tot november vorig jaar in de Amerikaanse stad Minneapolis. Sindsdien verblijft hij vermoedelijk in Nederland, waar hij in het asielzoekerscentrum belandde.

De man is dinsdag voorgeleid en mag in afwachting van zijn berechting of uitlevering in ieder geval nog twee maanden worden vastgehouden

Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2910835.ece/Somalische_asielzoeker_opgepakt_voor_terrorisme.html


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator