De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 november 2009

Legesverhoging voor verblijfsvergunning en inreisvisum

Staatssecretaris Albayrak van Justitie verhoogt de leges die moeten worden betaald om in Nederland een verblijfsvergunning te krijgen. Dat meldt de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer. Kennismigranten moeten per 15 november a.s. een forse bedrag gaan neerleggen voor hun inreisvisum.
Reguliere verblijfsvergunningen

Een vreemdeling die zijn verblijfsvergunning voor bepaalde tijd wil verlengen of wil omzetten naar een vergunning voor onbepaalde tijd gaat per half november 2010 een hoger tarief betalen. De leges voor een aanvraag tot verlenging van een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd regulier gaan omhoog van € 188,- naar € 288,-. De leges voor een aanvraag voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd gaan omhoog van € 201,- naar € 401,-.
­
Net als bij vernieuwingen van paspoorten(zie ook: Tarieven reis- en identiteitsdocumenten voor 2010 bekend) zal het vernieuwen van het document van houders van een onbepaalde verblijfsvergunning regulier geld gaan kosten. Deze vijfjaarlijkse vernieuwing gaat € 41,- kosten. Het nieuwe tarief wordt per 1 januari 2010 van kracht.
Kennismigranten

Kennismigranten gaan per 15 november € 750,- betalen voor een mvv (inreisvisum) in plaats van €250,-. Kennismigranten maken gebruik van een versnelde procedure, waarmee zij binnen twee weken een beslissing hebben op hun verblijfsaanvraag en met minimale administratieve belasting. De staatssecretaris verwacht dat deze verhoging geen vermindering van het aantal kennismigranten tot gevolg zal hebben, omdat uit onderzoek van de adviescommissie voor vreemdelingenzaken (ACVZ) is gebleken dat de hoogte van de leges voor kenniswerkers geen beslissende invloed heeft op het afsluiten van een arbeidsovereenkomst.
­
Vaak worden de leges door de werkgever voldaan. Van de werkgevers is bekend dat ze vooral waarde hechten aan snelle procedures zonder veel rompslomp. Daar zorgt de versnelde procedure voor.
Vervangende documenten

Verder heeft de staatssecretaris besloten om een nieuw legestarief in te voeren voor een nieuw of vervangend verblijfsdocument. Het kan hierbij gaan om documenten die zijn vermist of gestolen, of om een zelfstandig verblijfsdocument voor een vreemdeling die 14 jaar wordt en onder de identificatieplicht valt. Het verstrekken van een vervangend document gaat €100,- kosten. Gestreefd wordt om dit tarief gaat op 1 januari 2010 in te laten gaan. In 2008 werd in 7.792 gevallen een dergelijk vervangend document verstrekt.

Bron: http://www.pleinplus.nl/default.asp?docID=14774&themaID=505&ond=nieuws

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator