De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 november 2009

Brug naar de Top: brug tussen multiculturele rechtenstudent en topjurist

Den Haag, 9 november 2009 – Steeds meer rechtenstudenten zijn allochtoon. Toch blijft het aantal van hen dat kiest voor een carrière in bijvoorbeeld de Rechtspraak of bij een groot advocatenkantoor achter bij deze groei. De Raad voor de rechtspraak en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek doen iets aan deze kloof. Ze organiseren daarom samen Brug naar de Top. Dit unieke initiatief slaat letterlijk een brug tussen multiculturele studenten en topjuristen uit de rechtspraak, advocatuur, bedrijfsleven en de wetenschap.

Bruggenbouwers zijn nodig
Uit gesprekken met rechtenstudenten met een dubbele culturele achtergrond komt geregeld naar voren dat ze (vaak ten onrechte) denken onvoldoende bagage te hebben om door de strenge selectierondes te komen om rechter of advocaat te worden. Dit beeld willen de organisatoren wegnemen met Brug naar de Top. Studenten die zich hebben aangemeld, voeren de komende maanden verschillende gesprekken met een topjurist van hun keuze. Deze gesprekken geven de student en de jurist een kijkje in elkaars wereld. De Rechtspraak en De Brauw verwachten dat de gesprekken bijdragen aan een reëel beeld van de juridische praktijk, en dat de studenten straks geen barrière meer ervaren om te solliciteren bij de juridische wereld, maar zich juist extra gestimuleerd voelen.

Start Brug naar de Top
Niet alleen hebben veel rechtenstudenten zich aangemeld, ook de rechters en advocaten reageren heel enthousiast. Bij de Rechtspraak is het aantal verwachte aanmeldingen van rechters na een krappe week al ruimschoots overschreden. Diversiteit is op deze manier niet alleen een belangrijk thema, maar krijgt ook op een leuke manier invulling.
Op 11 november vindt in de middag de aftrap van Brug naar de Top plaats bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag. Studenten en juristen uit de praktijk kunnen dan hun toekomstige ‘gespreksmaatje’ ontmoeten. In het voorjaar van 2010 wordt Brug naar de Top voor de periode 2009/2010 afgesloten.


Bron: http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Brug+naar+de+Top+brug+tussen+multiculturele+rechtenstudent+en+topjurist.htm


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator