De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 november 2009

Vacature secretaris bestuursrecht bij de rechtbank Zutphen (griffier)

Secretaris bestuursrecht
rechtbank Zutphen (Zutphen)

Vacaturenummer: RBZUT-200901339 - Sluitingsdatum: 30/11/2009
Functie-omschrijving

De sector bestuur behandelt beroepschriften en verzoekschriften op het gebied van – onder meer – sociale zekerheid, ruimtelijke ordening, bijstand, ambtenarenrecht (het reguliere bestuursrecht), belastingrecht en vreemdelingenrecht.Functie-eisen

Je verleent zelfstandig (juridische) ondersteuning bij de voorbereiding, de behandeling ter zitting en de nabewerking van zaken. Je signaleert problemen, zoekt actief naar de benodigde informatie, herkent deze en legt verbanden tussen gegevens. Vervolgens benoem je de consequenties van bepaalde keuzen, toetst de voorstellen vanuit verschillende invalshoeken en komt met een goed afgewogen oordeel. Relevante details die de grote lijn ondersteunen worden door jou benoemd en door jou vastgelegd. Zorgvuldigheid en accuratesse zijn hierbij essentieel. Je beschikt over de kwaliteit om keuzemomenten in de planning van een zaak of van een taakonderdeel te benoemen waardoor je laat zien te kunnen sturen op een balans tussen kwaliteit en kwantiteit. Een nieuwsgierige en leergierige instelling is vereist zodat je nieuwe informatie kunt integreren in bestaande kennis en je deze effectief kunt toepassen. Jouw schriftelijk taalgebruik is helder en bondig.
Kennis en ervaring: Je hebt bij voorkeur een juridische opleiding op ten minste HBO-niveau. Ervaring op het gebied van sociale zekerheid, bijstand en/of vreemdelingrecht strekt tot aanbeveling. Tevens dien je te beschikken over enig inzicht in juridische werkprocessen.

Werk-/denkniveau
Bachelor - HBO


Arbeidsvoorwaarden
Minimum salaris: € 2455 bruto per maand
Maximum salaris: € 3469 bruto per maand
Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling

Contractduur: 1 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden:


Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. Het Rijk hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij het Rijk heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Organisatie
rechtbank Zutphen
Bij de rechtbank Zutphen dragen circa 300 medewerkers in een open, toegankelijke en vooruitstrevende organisatie bij aan de afhandeling van circa 70.000 rechtszaken op jaarbasis. Daarin worden zij ondersteund door moderne technische middelen en kennisinstrumenten. Voor de komende jaren zijn speerpunten van beleid: het leveren van een juridisch goed en begrijpelijk product, het actualiseren van het personeelsbeleid en het creëren van een transparante, efficiënte bedrijfsvoering. Van medewerkers wordt verwacht dat zij professioneel, klantgericht, communicatief en integer zijn. En daarnaast trots zijn op hun bijdrage aan de rechtspraak in Nederland. De rechtbank bestaat naast de stafdiensten uit de sectoren civiel recht, bestuursrecht, strafrecht en kanton. Het bestuur wordt gevormd door de president, de directeur bedrijfsvoering en de vier sectorvoorzitters. De rechtbank Zutphen beschikt over vestigingen in Apeldoorn, Groenlo, Terborg en Zutphen.

Afdeling
Sector bestuursrecht

De rechtbank Zutphen bestaat uit vier sectoren: bestuursrecht, civiel (handel en familie), kanton en straf. De rechtbank wordt ondersteund door de stafdiensten. De stafdiensten bestaan uit het bestuursbureau, de afdeling personele & financiële zaken, het team adviseurs en de facilitaire dienst.

De sectorvoorzitter geeft leiding aan deze sector, daarin bijgestaan door de plaatsvervangend sectorvoorzitter, het hoofd griffie en een office manager. Op dit moment bestaat de sector uit ongeveer 60 medewerkers. De sfeer binnen de sector bestuur is gemoedelijk en de onderlinge samenwerking is gericht op openheid en duidelijkheid.

Meer informatie over de rechtspraak en de rechtbank Zutphen kun je vinden op www.rechtspraak.nl.Standplaats
Zutphen

Meer informatie
Meer informatie over de vacature: Naam: Mw. mr. R.J. van Lochem, plv. sectorvoorzitter bestuursrecht
Telefoonnummer: 0575 593746

Bijzonderheden
Jouw antecedenten worden door middel van een ‘verklaring omtrent het gedrag’ nagetrokken. Een
schrijftest kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Inlichtingen en sollicitatiewijze:
Heb je belangstelling om deel uit te maken van onze organisatie en herken jij jezelf in bovenstaand profiel,
dan nodigen wij je graag uit om te reageren. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de 3e week
van december. Indien je in deze periode met vakantie gaat, geef dit dan aan in je sollicitatiebrief.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw mr. R.J. van Lochem, plv.
sectorvoorzitter bestuursrecht, telefoonnummer 0575 - 593746.
Sollicitaties dienen vóór 30 november 2009 onder vermelding van het vacaturenummer te worden gericht aan de rechtbank Zutphen, afdeling personele zaken, t.a.v. mevrouw R. Aerts, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen.


--------------------------------------------------------------------------------


Solliciteren naar deze functie
Schriftelijk solliciteren
Je reactie op de vacature Secretaris bestuursrecht ontvangen wij graag. Op dit moment kan dat alleen schriftelijk.

Stuur je curriculum vitae met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer RBZUT-200901339 naar:

Rechtbank Zutphen
T.a.v. mevrouw R Aerts
Intern adres: Personele zaken
Postbus 9008
7200 GJ Zutphen
Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator