De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

21 november 2009

Samenwoningsvereiste voor alleenstaande buitenlandse oudere

Staatssecretaris Albayrak wil een samenwoningsvereiste invoeren voor alleenstaande buitenlandse ouderen die bij hun in Nederland verblijvende volwassen kinderen gaan wonen. Dat schrijft zij aan de Tweede Kamer.

Jaarlijks komt een kleine groep van rond de tachtig alleenstaande 65-plussers die vaak als enige van de familie in het land van herkomst zijn achtergebleven in dit kader naar Nederland. Albayrak wil door het samenwoningsvereiste voorkomen dat deze groep een beroep op de woningmarkt doet. Het samenwoningsvereiste brengt bovendien met zich mee dat wanneer een zorgbehoefte ontstaat bij de oudere de nadruk op mantelzorg komt te liggen.

De samenwoningsvereiste geldt in elk geval zolang de ouder een afhankelijke verblijfsvergunning heeft. De ouder komt, als tevens wordt voldaan aan de overige voorwaarden, na drie jaar verblijf in aanmerking voor voortgezet verblijf en na vijf jaar voor een permanente verblijfsvergunning of het Nederlanderschap.

Het samenwoningsvereiste past goed in de systematiek van het wetsvoorstel modern migratiebeleid, dat momenteel voor behandeling in de Tweede Kamer ligt. In het modern migratiebeleid wordt een grotere verantwoordelijkheid voor het verblijf van de vreemdeling bij de referent neergelegd.


Bron: http://www.justitie.nl/actueel/nieuwsberichten/archief-2009/91118samenwoningsvereiste-voor-alleenstaande-buitenlandse-oudere.aspx?cp=34&cs=578


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator