De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 november 2009

Factuur advocaat roept geregeld vragen op

Facturen van advocaten roepen bij hun cliënten regelmatig vragen op. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van de Orde van Advocaten, zo maakte de orde onlangs bekend.

De Orde vindt dat voor de cliënt in een oogopslag duidelijk moet zijn hoe de kosten zijn opgebouwd, hoeveel tijd aan een zaak is besteed en voor welk tarief.

Om dat te bevorderen, krijgen alle advocatenkantoren een voorbeeldfactuur.

De Orde wil verder dat voor het begin van een zaak, advocaat en cliënt duidelijke afspraken maken over de tarieven en de te verwachte kosten.

De Orde gaat er bij haar achterban op aandringen dat het kennismakingsgesprek, waarbij deze onderwerpen ter sprake kunnen komen, gratis wordt. De cliënt kan dan ook zien of de advocaat wel bij hem past

Belemmeringen
Uit het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat particulieren en ondernemers soms belemmeringen ervaren bij het inschakelen van een advocaat. Ze weten niet hoe ze een goede advocaat kunnen vinden, hebben vragen over de kosten en de slagingskans.

Bron: http://rechtennieuws.nl/26112/factuur-advocaat-roept-geregeld-vragen-op.html


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator