De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 november 2009

TARIQ RAMADAN IN FILOSOFIE OP DE ZUIDAS


donderdag 12 november 2009, 15:30 uur
Amsterdam, Amsterdam Bright City- Het Grand Café, Claude Debussylaan 2-8Spreker: Tariq Ramadan, Ad Verbrugge
In samenwerking met: Amsterdam Bright City, Faculteit der Wijsbegeerte VU

Tariq Ramadan, hoogleraar Hedendaagse Islamitische Studies, Oxford University is te gast bij Ad Verbrugge, filosoof VU, in het maandelijkse filosofische programma over onderstromen en trends in de actualiteit. Tariq Ramadan roert zich stevig in het debat over de positie van de Islam in het Westen en het nieuwe zelfbewustzijn in de Islamitische wereld. Dat het hierbij niet om vrijblijvende standpunten gaat bleek bij zijn vertrek als hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en adviseur van de gemeente Rotterdam.

Gespreksleiding Govert Buijs, filosoof VU.

Lezing en debat in het Engels

Language English. English announcement


Toegang gratis

Tariq Ramadan doceert theologie aan Oxford University en is senior onderzoeker aan de Doshisha Universiteit in Kyoto.

Hij is zowel op academisch niveau actief als heel praktisch in buurten en wijken. Hij geeft tal van lezingen over theologie, ethiek, rechtvaardigheid, interculturele en interreligieuze dialoog. Tariq Ramadan is op dit moment tevens president van de europese denktank European Muslim Network (EMN) in Brussel.

Recent van hem verschenen “What I believe” OUP USA (Nov 2009) en “Radical Reform, Islamic Ethics and Liberation”OUP USA (Nov 2008)

Website : http://www.tariqramadan.com

Ad Verbrugge, filosoof aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ook bekend van televisieprogramma’s Zomergasten en Buitenhof, voert het gesprek over onderstromen en trends in de actualiteit.

Kaarten kun je hier reserveren in de winkel aan de rechterkant van de pagina (let op, maak eerst een account aan, als je dat nog niet hebt).

Bron: http://www.vuconnected.nl/agenda/821/tariq_ramadan_in_filosofie_op_de_zuidas.html

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator