Stichting VluchtelingenWerk Amstel tot Zaan zoekt vrijwilligers als trajectbegeleider Wereldwerk

minimaal acht uur per week
locatie Zaandam

Een groep vluchtelingen heeft moeite met het vinden van een baan door bijvoorbeeld taalproblemen, psychosociale problemen of het niet geldig zijn van in het land van herkomst behaalde diploma’s. In het Wereldwerk project worden vluchtelingen die grote moeite hebben een plek op de arbeidsmarkt te vinden begeleid. Afhankelijk van de vaardigheden die de deelnemer al bezit, ligt de nadruk op vlotte begeleiding naar werk, voorbereiding op werk of sociale activering. Uitgaande van de wensen van de deelnemer wordt een traject op maat gemaakt. Voorbeelden van activiteiten die in een traject op maat kunnen worden gevolgd zijn: meewerken in het computerproject, tuinproject, meubelmakerij, fietsen repareren, catering, kledingreparatie, tweedehands winkel etc. Ook is het mogelijk om trainingen en workshops te volgen, zoals sollicitatietraining, arbeidstraining en een training omgaan met psychosociale problemen.

Taken
Als trajectbegeleider bent u coach van een aantal deelnemers. Onder deskundige begeleiding overlegt u met de deelnemer hoe het gaat en waaraan moet worden gewerkt. U bent het vaste aanspreekpunt van de deelnemer en bouwt een vertrouwensrelatie op. U kunt meewerken in één van de projecten, zoals het fietsenproject, meubelmakerij, de winkel etc. Ook creatieve inbreng is welkom.

Werktijden
Tijdens kantooruren minimaal acht uur per week beschikbaar. Flexibel, in overleg.

Wij bieden
Een leerzame omgeving met begeleiding, een prettige werksfeer, cursussen en trainingen, reiskostenvergoeding en maatschappelijk werk dat er toe doet.

Locatie
Jufferstraat 2 in Zaandam
Nadere informatie

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze vrijwilligersfunctie, dan kunt u informatie opvragen bij Marisca Postma ( marisca.postma@svnz.nl) of Kelly Blankendaal ( kelly.blankendaal@svnz.nl) op nummer 075-6173297 of per email. Een informatiepakket is te verkrijgen bij Marleen van Dam ( marleen.vandam@svnz.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) op nummer 075-6173297 of per email. Wilt u meer weten over onze organisatie? Neem dan een kijkje op onze website www.svaz.nl.

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=250:trajectbegeleiders-garageproject-vrijwilligers&catid=39:vrijwilligers&Itemid=74


Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd