De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 november 2009

Stichting VluchtelingenWerk Amstel tot Zaan zoekt vrijwilligers als trajectbegeleider Wereldwerk

minimaal acht uur per week
locatie Zaandam

Een groep vluchtelingen heeft moeite met het vinden van een baan door bijvoorbeeld taalproblemen, psychosociale problemen of het niet geldig zijn van in het land van herkomst behaalde diploma’s. In het Wereldwerk project worden vluchtelingen die grote moeite hebben een plek op de arbeidsmarkt te vinden begeleid. Afhankelijk van de vaardigheden die de deelnemer al bezit, ligt de nadruk op vlotte begeleiding naar werk, voorbereiding op werk of sociale activering. Uitgaande van de wensen van de deelnemer wordt een traject op maat gemaakt. Voorbeelden van activiteiten die in een traject op maat kunnen worden gevolgd zijn: meewerken in het computerproject, tuinproject, meubelmakerij, fietsen repareren, catering, kledingreparatie, tweedehands winkel etc. Ook is het mogelijk om trainingen en workshops te volgen, zoals sollicitatietraining, arbeidstraining en een training omgaan met psychosociale problemen.

Taken
Als trajectbegeleider bent u coach van een aantal deelnemers. Onder deskundige begeleiding overlegt u met de deelnemer hoe het gaat en waaraan moet worden gewerkt. U bent het vaste aanspreekpunt van de deelnemer en bouwt een vertrouwensrelatie op. U kunt meewerken in één van de projecten, zoals het fietsenproject, meubelmakerij, de winkel etc. Ook creatieve inbreng is welkom.

Werktijden
Tijdens kantooruren minimaal acht uur per week beschikbaar. Flexibel, in overleg.

Wij bieden
Een leerzame omgeving met begeleiding, een prettige werksfeer, cursussen en trainingen, reiskostenvergoeding en maatschappelijk werk dat er toe doet.

Locatie
Jufferstraat 2 in Zaandam
Nadere informatie

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze vrijwilligersfunctie, dan kunt u informatie opvragen bij Marisca Postma ( marisca.postma@svnz.nl) of Kelly Blankendaal ( kelly.blankendaal@svnz.nl) op nummer 075-6173297 of per email. Een informatiepakket is te verkrijgen bij Marleen van Dam ( marleen.vandam@svnz.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) op nummer 075-6173297 of per email. Wilt u meer weten over onze organisatie? Neem dan een kijkje op onze website www.svaz.nl.

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=250:trajectbegeleiders-garageproject-vrijwilligers&catid=39:vrijwilligers&Itemid=74


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator