De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

03 november 2009

Reactie Raad van State "Onjuiste berichtgeving De Telegraaf over verblijfsvergunning moordenaar"

Maandag schreef De Telegraaf (http://www.telegraaf.nl/binnenland/5218132/__Moordenaar_krijgt_asiel__.html)  dat de Raad van State zou hebben geoordeeld dat een "Iraakse moordenaar" een verblijfsvergunning moet krijgen. Het mag duidelijk zijn dat dit ongenuanceerde bericht onjuist is. Het gaat om de uitspraak van de Afdeling van 7 september jl. met zaaknummer 200901115/1/V1. De uitspraak komt er in grote lijnen op neer dat de IND de verblijfsvergunning van de man niet had mogen weigeren vanwege de moord die hij had gepleegd, omdat in het eigen beleid van de IND staat dat een strafrechtelijke veroordeling na tien jaar niet meer mag worden tegengeworpen. Daar was in dit geval sprake van. De IND moet nu een nieuw besluit nemen over de verblijfsvergunning. Het is dus niet gezegd dat de man recht heeft op een verblijfsvergunning.


Bron: http://www.raadvanstate.nl/

Voor de reacties in de politiek: http://www.telegraaf.nl/binnenland/5228285/__Verbijstering_over_asiel_moordenaar__.html


-->

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator