De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 november 2009

Lezingencyclus over sjiitisch recht door prof. Rob Gleave


Op donderdag 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november zal Prof. Rob Gleave een lezingenreeks verzorgen over Hermeneutics, Power and Juristic Authority: Studies in the history of Shīˁī Muslim Law.

Rob Gleave is hoogleraar Arabisch en directeur van het Institute of Arab and Islamic Studies in Exeter. Van eind oktober tot eind november is hij visiting scholar in Leiden op uitnodiging van LUCIS. Prof. Gleave doet onder andere onderzoek naar de ontwikkeling van het sjiïsme, sjiïtische jurisprudentie, en identiteit en autoriteit binnen de (sjiïetische) islam. In de lezingenreeks zal hij onder andere spreken over de geschiedenis van het sjiïsme, maar ook over het islamitische karakter van het hedendaagse Iraanse staatsbestel.Data en locaties
Donderdag 29 oktober 2009, 11.00-13.00 uur, Lipsius 307
Charisma or Jurisprudence? Shīˁī contributions to the Early development of Islamic Law.

Donderdag 5 november 2009, 13.00-15.00 uur, Lipsius 003
“God does not always mean what he says”: The Hermeneutics of the Law and Scholarly Authority in Early Classical Shīˁī Jurisprudence.

Donderdag 12 november 2009, 13.00-15.00 uur, Lipsius 001
Shīˁī Jurisprudence and Safavid legitimacy.

Donderdag 19 november 2009, 13.00-15.00 uur, Lipsius 001
Piety, Knowledge and Legal Authority: The Intellectual Foundations of Shīˁī Juristic Power.

Donderdag 26 november 2009, 13.00-15.00 uur, Lipsius 001
How “Islamic” is the Islamic Republic of Iran?

De lezingen zijn vrij toegankelijk: iedereen is van harte welkom.

Bron: http://www.hum.leidenuniv.nl/nieuws-1/lezingencyclus-sjiitisch-recht.html

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator