De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 november 2009

Met een vreemdelingenpaspoort uit een ander EU land mag je 3 maanden in Nederland zijn maar meldt je je niet dan kan de IND je in bewaring nemen (uitspraak)

LJN: BK3272, Rechtbank 's-Gravenhage , zittingsplaats Utrecht , AWB 09/36756 VRONTN

Datum uitspraak: 27-10-2009
Datum publicatie: 17-11-2009
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie: Eiser heeft vreemdelingenpaspoort Letland. Gelet op artikel 21 SUO, Schengengrenscode en Verordening 539/2001 is persoon eiser vrijgesteld van visumplicht en heeft hij recht op drie maanden verblijf in lidstaat EU. Wel moet eiser zich ingevolg 22 SUO melden. Gelet op 4.48 Vb binnen 3 dagen. Eiser was minder dan drie dagen in Ndl. toen hij in bewaring werd gesteld. Bewaring onrechtmatig, sv.

Bron: rechtspraak.nl
Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator