Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbevolen post

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…

Voor domme asielzoekers te brandgevaarlijk maar studenten mogen er wel wonen

Aan de rand van Leiden richting Oegstgeest staat een groot flatgebouw midden in een park. Vroeger was dit een zusterhuis voor de verpleegsters die in het academische ziekenhuis om de hoek werkten. Vergeleken bij een studentenkamer hadden de dames het chique met een eigen badkamer en toilet en een riant uitzicht op Leiden, grote gemeenschappelijke keukens en een soos in de onderbouw.
De laatste jaren was er een OIC in gevestigd waar net aangekomen asielzoekers werden gehuisvest. Voor hen was het minder riant want een kamer moest voortaan worden gedeeld met twee personen en dat was niet altijd een familielid of een vriend, de soos was door de COA afgesloten en er was weinig te doen. Alleen met mooi weer kon er gezamelijk wat worden gedaan in de tuin. In de loop van de jaren ging het dan ook wel eens mis en er maakten zelfs wel eens mensen een eind aan hun leven. Wellicht mede als gevolg van een ziekte of heimwee.

Na de Schipholbrand kwam er opeens een controle door de brandweer en werd het pand afgekeurd als brandgevaarlijk. De reden: de 13 etages konden niet op tijd worden ontruimd want een asielzoeker zou niet snappen dat je met het brandalarm zo snel mogelijk via de trap naar beneden moest gaan. Nee een dokter uit Irak is zo dom dat hij een sirene niet snapt? Dus het hele pand moest dicht maar tijdelijk mochten de onderste etages nog bewoond blijven zodat kinderen hun schooljaar konden afmaken.

Wij Leidenaren vonden het maar vreemd. Zusters mochten er wel wonen en asielzoekers niet?

Inmiddels is het asielzoekerscentrum gesloten en zal het pand worden afgebroken om het park in een mooi appartementencomplex en huizen te veranderen. Niets schetst dan ook mijn verbazing als ik nu in de krant lees dat men het zonde vindt om de boel leeg te laten staan en er nu tijdelijk studentenkamers van maakt (en daar nog even een ton aan besteedt). Die studenten snappen ondanks heel wat biertjes wel dat als een sirene afgaat ze moeten gaan rennen? Maar ze hebben wel geluk. Ik ken geen studentenhuis in Leiden met eigen sanitair of zo'n mooi uitzicht en de universiteit en de stad om de hoek.

Toch vind ik er een raar luchtje aan hangen. Zeker als je bedenkt dat de Gemeente Leiden (stad van vluchtelingen) op zoek is naar een nieuw gebouw voor een asielzoekerscentrum en daarvoor een hoge kantoorflat op het oog heeft. Komen daar dan een ander soort asielzoekers in of zo?

Politiek? Vastgoedlobby? Snapt u het?

Tijdelijk kamers in Nieuweroord
Gepubliceerd op 16 november 2009, 16:06
Laatst bijgewerkt op 16 november 2009, 16:16
leiden -


De gemeente Leiden trekt 850.000 euro extra uit om het groeiend tekort aan studentenkamers te bestrijden. Een ton daarvan wordt gebruikt om voor een jaar of twee studentenkamers te bouwen in het voormalig asielzoekerscentrum Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg.

De gemeente wil de flat verkopen, laten slopen en nieuwe woningen terug laten bouwen. Naar verwachting duurt dat nog wel even en in de tussentijd wil de gemeente de flat nuttiger gebruiken dan alleen anti-kraak laten bewonen. Toen studentenhuisvester Duwo zich meldde om er tijdelijk studentenkamers in te maken, toonde het stadsbestuur zich graag bereid daaraan mee te werken.

Hoe de resterende 750.000 euro aan studentenkamers wordt uitgegeven, is nog onduidelijk. ,,Misschien met subsidies op het verbouwen van panden, of in het project kamers te bouwen op het Lammenschanspark. Daar zit nog een groot tekort op.''

Bron: http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/leidenenregio/article5446064.ece/Tijdelijk-kamers-in-Nieuweroord


Reacties

beste mensen,
over artikel;'' Voor domme asielzoekers te brand....''
raar geschreven op die artikel;
...asielzoekers plegen zelf moorden omdat ze ziek zijn of vanwege heimwee? kan de huidige asiel beleid in Nederland als reden tot zelfmoord zijn? dat erken ik wel bij mij zelf toen ik in die k...e procedures zat,
lijkt toen een hele mooie oplossing te zijn in die grote oplichterij en bedrog van uit verantwoordelijke instantie's voor deze grote aantal ongelukkige mensen......ga wel's je zelf opvragen...
De mensen die in dit centrum zaten waren pas een paar dagen tot een paar maanden in Nederland en hadden nog geen beschikking. De laatste persoon die zelfmoord pleegde was pas een paar dagen in Nederland dus daar kan de asielprocedure geen invloed op hebben gehad. Van een ander was het zonneklaar dat hij ziek was in zijn hoofd. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we dan niet weten wat er voorheen is gebeurd. Iemand kan in zijn eigen land of onderweg vreselijke dingen hebben beleefd of gezien.Of iemand heeft veel geld betaald om hierheen te reizen en in plaats van in een sprookjesland kwam hij in een kamertje in een asielzoekerscentrum terecht. Het is in ieder geval wel zo dat de meeste mensen zelfmoord uit wanhoop plegen.
Maar wat ik eigenlijk met dit stukje probeerde te zeggen is dat ik het gek vind dat het geen asielzoekerscentrum mocht blijven en nu er wel opeens studenten in mogen wonen. Er is nu een asielzoekerscentrum in Katwijk maar dat ligt ver van de bewoonde wereld op een oud vliegveld.
Ik kreeg deze uitleg van een architect gemaild:

Dat heeft te maken met de bouwregelgeving: Wanneer er tijdelijk mensen gehuisvest worden gelden strengere regels voor vluchten. Deze regels gelden ook voor bijvoorbeeld een hotelfunctie. De achtergrond is dat mensen niet goed bekend met de situatie. Bij studentenhuisvesting is er sprake van bewoning en zijn de bewoners wél op de hoogte van het gebouw met de vluchtwegen en zijn de eisen minder zwaar. Bij kantoren waar geen mensen slapen zijn de eisen weer wat lichter.
Het dus zeer logisch te verklaren ik hoop dat dit je vraag beantwoord.

Klinkt logisch en verklaard veel lijkt me.

Recente berichten


en meer

Populaire posts van de afgelopen 30 dagen

Marokkaanse clienten? Dan is dit een leuk boek om te lezen en hebben jullie wat te praten over Marokkaanse geschiedenis

In het Nederlands en in het originele Engels verkrijgbaar
Bookreview: "The tenth gift" A woman is abducted to become a slave in Morocco in the 16th century. In the 20th century a descendant retraces her story. A year ago I read a book written by a British lady who explained she had written a prior novel about white slavery in Morocco and when she was doing research in Morocco she fell in love with a Moroccan guy. When I saw that this earlier novel was for sale I bought it. Reading I discovered that the story started in Mousehole in Cornwall. Mousehole the place one of my Facebook lived. So I mailed her and Sue said: "I know. I know the lady and her Moroccan husband." Talking of living in a small world.

That small world is also a theme in the book itself. The leading lady is given a book by her boyfriend on the evening of him breaking up with her. Reading is she discovers notes in it written in the 17th century by a young woman from Cornwall. It turns o…

Britse rechter over de vraag of bij herhaalde aanvraag opvang moet worden geboden (uitspraak)

182.
No fair-minded person would be unsympathetic to the practical difficulties faced by the hard-pressed officials who have to deal with a large number of “fresh” asylum applications at the same time as applications for section 4 support. All judges of the Administrative Court will themselves have seen purported “fresh” submissions which are no such thing and submissions which, in their presentation, are voluminous and unfocused. I have certainly seen submissions of that nature in my judicial capacity and that is why the suggestion that only about 15% of such submissions ultimately are found to be true “fresh” submissions within Rule 353 comes as no real surprise. Equally, it would be wrong not to acknowledge that the formulation of guidance to case owners dealing with such matters must undoubtedly be a difficult task. Furthermore, the resources available to deal with these matters doubtless face the same constraints that every other publicly-funded task faces at present.

183.
Howeve…

COVID: Are The Netherlands forgetting to be lenient and take measures for their legal immigrants? (visa free travellers, searchyear students)

Corona as it is called in The Netherlands changed the Dutch landscape. Most of us are working from home and people social distance. So far we seem to be able to cope. However now the dust settles a bit and the most urgent matters have been dealt with problems emerge for the group that had been here legally and was taking care of themselves but now still are stuck in The Netherlands and on the other hand see all kind of institutions in a Corona-sleep.

I heard rumoured (from an international webinar) that several countries created a solution to prevent people to become illegal). Both Portugal and Italy have new COVID residence permits for people working in certain areas. Italy got into trouble because migrants had left when the pandemic started and there were no people available to pick the harvests. Australia created a Temporary Covid Activity Visa for people working in Healthcare, Agriculture, Food-processing and Agriculture.
New Zealand automaticity renewed the residence permits in e…

Startup visa for Italy

Italy offers a streamlined visa program for foreigners intending to set up an innovative startup or to join an already established startup https://www.mazzeschi.it/italy-startup-visa/. In addition, Italy provides a favourable environment for the establishment and the development of innovative companies, thanks to the generous incentive scheme provided by the government https://www.ice.it/en/markets/united-kingdom/smart-start-italy-most-generous-incentive-scheme-start-ups-world
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingen…

Searchyear permits and COVID-19 / Corona -- Zoekjaar en Corona

A group of people who are in The Netherlands with a Zoekjaar-residence permit (a permit that allows you a year in The Netherlands while you look for a job there) are lobbying for an extension of their permit now exceptional circumstances with Corona and a semi-lockdown are making it very difficult for them to find that job.

But what are the legal remedies when you cannot fly back home but overstaying might see you in trouble with your insurances and maybe a mark on your immigrational future?


Situation 1: Your Zoekjaar permit is still valid for over 3 months

Use your time to apply for jobs. Are you familiar with http://www.academictransfer.com? In The Netherlands a Phd position is a paid job and comes with a residence permit. Also read up on doing an extra Master as also studying comes with a permit and while you study you can go and look for a Kennismigranten or Research job as well.
In the meantime lobby at parliament and talk with journalists but focus on job-hunting.

Situation 2: Yo…

Vacature bij de IND in team over verlies van nationaliteit en het Tjebbes-arrest

Je gaat werken in een klein specialistisch team dat zich bezig houdt met de unierechtelijke evenredigheidstoets bij verlies van het Nederlanderschap. Dit is voor de IND een nieuwe werksoort waarin kennis van zowel het nationaliteitsrecht als het EU-recht samenkomen. Voor jou betekent dat een uitdaging om mee te denken over en mee te doen aan de opbouw van een vakkundig en efficiënt team. Een mooie uitdaging in een dynamische omgeving!!

Je beslist in eerste aanleg en vervolgprocedures.

Eerste aanleg

Je analyseert het dossier op juridisch-inhoudelijke aspecten, aan de hand van beleid, instructies, en jurisprudentie en maakt een afweging van belangen. Op basis hiervan stel je een beslissing op. Tijdens je werkzaamheden wissel je informatie uit met collega’s en met ketenpartners en verstrek je informatie aan klanten en hun vertegenwoordigers.

Vervolgprocedure

Op basis van jouw controle van het dossier en de juridisch-inhoudelijke analyse ervan beslis je in bezwaarzaken. Je kun…

"Morocco, maybe" - leuk boek voor mensen met veel Marokkaanse clienten of wie er zelf zijn geweest

For those who ever visited Morocco and did the "Royal cities"- tour around the country this book is a feast of recognition as we say in Dutch. But the book offers so much more.


Sara is a young corporate attorney who ruthlessly goes for the kill to further her career. In this case to stop an archaeological dig in Afghanistan so her client a Chinese mining corporation can start mining.


But when she attends a charity function with her fiancé Nathan it is clear that her life is very "empty". She is the only one who takes the time to go and look at the artwork from Afghanistan, the rest is discussing golf. Her fiancé does not bother to have a look even when Sara used to study Art and he must know it is something that hugely interests her. There is only one other person interested in the art, a handsome man. He advises her to bid on the trips in the auction and that is what she tells her fiancé Nathan to do. To be flabbergasted that the guy she chatted with at the art e…

Duitsland stopt met het leggen van Dublinclaims voor Syrische asielzoekers die via een ander EU-land zijn ingereisd

Dublin-Prüfung für syrische Flüchtlinge ausgesetzt 25.08.2015 - 18:25 Uhr
Berlin/Brüssel (dpa) - Deutschland will syrische Asylbewerber nicht mehr in andere EU-Länder zurückschicken, über die sie in die Europäische Union eingereist sind. Eine neue Regelung im Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) sieht vor, dass das Dublin-Verfahren für Syrer ausgesetzt wird. Normalerweise wird bei jedem Asylbewerber zwingend geprüft, ob er zuerst in einem anderen Land europäischen Boden betreten hat. Ist dem so, muss der Betroffene eigentlich dorthin zurück. Darauf wird bei Syrern nun offiziell verzichtet. Es gelten aber ohnehin schon seit Monaten gelockerte Vorgaben für Flüchtlinge aus dem Krisenstaat. Die sogenannte Dublin-Verordnung sieht vor, dass derjenige Mitgliedstaat für ein Asylverfahren zuständig ist, in dem ein Asylbewerber erstmals europäischen Boden betritt. Die Prüfung ist aber aufwendig. Auch der Prozess der Rücküberstellung eines Flüchtlings an…

Britse uitspraak over Azeri alleenstaande moeder met kind van gemengd ras (uitspraak met landeninfo))

Het gaat hier om een zaak waarbij een Christelijke Azeri dame met een moeder die na tweede huwelijk moslim is geworden naar de Caribbean gaat en daar zwanger wordt van een zwarte meneer. Ze krijgt een koffiekleurig kindje en vraagt in Engeland asiel aan omdat ze volgens haarzelf zo problemen in Azerbeidzjan zal krijgen.

Deze uitspraak http://www.bailii.org/uk/cases/UKUT/IAC/2013/00046_ukut_iac_sl_ors_azerbaijan_cg.html geeft veel achtergrond informatie over Azerbeidzjan.

De rechtbank komt tot de volgende comclusie:


108. Having considered all the evidence before us we conclude: 1.Azerbaijan is a country with high levels of corruption and there is clear evidence that political dissent is not tolerated. 2.There is nothing to indicate that the State would in any way penalise unmarried mothers (approximately 10% of mothers) or those who have mixed race children. There are in place some support mechanisms for single parents. 3.In order to access benefits, accommodation or work a residence pe…

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…