De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 februari 2013

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Iemand stuurde deze week in paniek een mailtje want ze was er achter gekomen dat haar verblijfsvergunning was verlopen. Wat dan te doen?

Het is van belang om eerst na te gaan waarom u te laat was. Bent u het domweg vergeten of was u bijvoorbeeld in het ziekenhuis opgenomen? De regelgeving maakt namelijk een onderscheid tussen een verwijtbare en een niet-verwijtbare te late verlenging.

Wat het belang van het verschil is? Bij niet-verwijtbaar wordt met terugwerkende kracht verlengd en bij verwijtbaar per moment van de aanvraag. Zo kan er dus een verblijfsgat ontstaan waardoor u weer opnieuw moet gaan sparen voor de 5 jaar om een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd te kunnen aanvragen.

Stelt u vindt dat doordat u bijvoorbeeld gedwongen was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en daarom niet-verwijtbaar te laat was: Zorg dan dat u daar bewijzen van hebt en schrijf een toelichting voor bij uw aanvraagformulier waarin u aangeeft en voeg kopieen van bijvoorbeeld opnamekaarten etc bij. Welke goede reden u ook denkt te hebben dat u te laat was (uw man had u naar Marokko gebracht en in uw afwezigheid uw verblijfsvergunning niet verlengd? Plotseling overleed iemand in uw gezin?) geef het aan.

U mag tot 2 jaar!!! (vind ik idioot lang maar dat daargelaten) zijn vergeten te verlengen.

Verlengen gaat met dit formulier: http://www.ind.nl/Images/5010-m35b-nl_tcm110-322504.pdf

MAAR: neem geen risico en vraag verlenging aan minstens drie maanden voor uw verblijfsvergunning afloopt!!!!!


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

80 opmerkingen:

Elleke Toet zei

Aanvulling: je mag tot 2 jaar 'vergeten te verlengen' zonder dat het mvv vereiste weer gaat gelden. Je krijgt dan wel een verblijfsgat als de te late verlenging niet verschoonbaar is.

vreemdelingenrecht.com zei

Ik dacht dat dat al bleek uit mijn opmerking over het verblijfsgat maar goed Elleke dat u expliciet ook het mvv noemt.

Josje zei

Maar als je de verlenging voor je verblijfsvergunning al drie maanden voordat het verloopt, hebt ingediend, en je hebt het nog steeds niet gekregen wanneer je huidige vergunning is verlopen. Geldt dit dan ook al een verblijfsgat? Heeft dit negatieve invloed op naturalisatie? Alvast bedankt voor uw antwoord.

vreemdelingenrecht.com zei

Nee maar ik zou wel eens met de helpdesk bellen waar die blijft en eventueel een klacht indienen.

Josje zei

In de wet staat namelijk dat IND zes maanden de tijd heeft om te beslissen of je vergunning verlengd mag worden. Betekent dit dan dat je drie maanden met een verlopen vergunning in Nederland mag verblijven?
Dit is een vervolg van m'n vorige vraag... Bij voorbaat bedankt!

vreemdelingenrecht.com zei

Ja want je bent "in procedure". Maar bellen en een brief sturen om te vragen of ze niet op kunnen schieten kan wel eens helpen. Gewoon even uitleggen dat het zo lastig is en je ruim voor tijd om verlenging hebt gevraagd.

Gart Adang zei

@Josje
Meestal is een late beslissing op een tijdige aanvraag geen probleem, zeker als de IND geen herstel verzuim brief heeft gezonden.
Maar let wel even goed op wat in die beslissing over de ingangsdatum staat. Dat is vooral bepalend voor de vraag of er een verblijfsgast is.

De vergunning gaat namelijk doorgaans pas in op de dag dat aantoonbaar aan alle voorwaarden is voldaan. Dat weet je vaak zelf het beste (of je advocaat).

Gart Adang zei

@Josje - 2
Als je verlenging hebt gevraagd mag de de beslissing daarop in NL afwachten, ook als het verblijfsdocument inmiddels is verlopen. Dat kan soms meer dan drie maanden zijn.
Als bewijs daarvan kun je bij de IND een sticker vervolgprocedures halen.

Anoniem zei

En wat wordt dan als de verblijfsvergunning verlopen is en je gaat naar buitenland op vakantie ?

Charlotte Mensink zei

In afwachting van de beslissing op de aanvraag, heeft de aanvrager een formeel beperkt verblijfsrecht in Nederland. Dit betekent dat, ondanks een verblijfsgat (dat ontstaan is door het wachten op de beslissing), de opgespaarde jaren voorafgaand aan het verblijfsgat niet verloren mogen gaan, zie hiervoor de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 3 april 2012 (LJN: BW1435, 201101225/1/V3).

ali zei

Als meer dan 2 jaar vergeten wat zal ik doen waar moet ik heen en de reden ik ben dakloos. Kan ie mand mij adviseren. Bedankt

ali zei

Wat moet ik doen als ik meer dan 2 jaar vergeten mijn vetblijvverguning azilonbepaldetiijd te verlenging en de rijden ik ben dakloos. Kan iemand mij adviseren all vast bedankt.

Anoniem zei

Hallo

Ben ook op zoek naar meer info ivm, het verlopen van mijn verblijfsvergunning.


Ik woon hier ruim 40 jaar, door problemen ben ik dakloos geraakt.

Probeer nu mijn leven weer op de rails te krijgen, maar merk dat mijn verblijfsvergunning (onbepaalde tijd)al jaren is verlopen, dit i.c.m dat ik ook al jaren niet meer ergens sta ingeschreven.

De een zegt je had al onbepaalde tijd, alleen je pasje is verlopen.
En de ander zegt, je moet weer op nieuw aanvragen, met het risico dat je nederland moet verlaten.

Wat zijn mijn kansen dat ik het land uit moet? (wat ik niet hoop, heb niets met dat land, ik ben er wel geboren maar ben hier opgegroeid)
En hoe kan ik dit het beste aanpakken om dit te voorkomen??
En welke spatten moet ik ondernemen???

srinivas nemani zei

Hi Mr. Raspe, the link you provided in this web page doenst work.

Let me introduce, I'm Srinivas working as knowledge migrant in Netherlands. I have some issue with my continuity of stay to accumulate it for 5 years to apply for permanent residence.

Could you give details of what details are there in the web link you posted in this blog?

vreemdelingenrecht.com zei

Hello Srinivas,

The link probably is not working anymore because the IND changed all the forms.

If you want pls mail me at webmaster @ Vreemdelingenrecht .com and we can see what we can do ok?

Anoniem zei

Halo

Ik woon al ruim 18 jaar in het buitenland
Nu wil ik mijn vergunning verlengen wat kan ik doen
En is er nog kans dat ik een nldse nationaliteit krijg
Ik heb nl als mindejarige verlaten helaas
Oh ja en mijn ouders hebben de nldse nationaliteit en wonen ook nog in nl
Ik hoop gauw antwoord te krijgen

vreemdelingenrecht.com zei

Anoniem, Uw vergunning laten verlengen terwijl u al 18 jaar buitenslands woont? Maar dan bent u uw vergunning toch al lang kwijt? Neem contact op met een advocaat en kijk of er een andere wijze is waarop u naar Nederland zou kunnen terugkeren

Anoniem zei

Ik bedoel is er nog kans dat ik een nieuwe vergunning krijg aangezien ik als minderjarige nl heb verlaten
En kan ik nldse burger zijn terwijl ik in het buitenland woonvreemdelingenrecht.com zei

Anoniem je kan me beter even mailen op webmaster @ Vreemdelingenrecht .com omdat er wel een mogelijkheid is om terug te keren maar daarvoor moet je aan allerlei voorwaarden voldoen.

srinivas nemani zei

Thank you Raspe.
I will send details of my case to webmaster @ Vreemdelingenrecht .com.

After posting this blog, I almost forgot about it. But, you replied very next day. Thank you for quick response. :-)


Anoniem zei

Goedendag. Ik had een vraag. Ik heb een bepaaldetijd verblijfsvergunning en dat is over 5 maanden verlopen. Wanneer moet ik daarvoor aanvragen om te verlengen? Alvast bedankt

vreemdelingenrecht.com zei

Ik zou de aanvraag minstens 3 maanden voor het aflopen van uw verblijfsvergunning indienen als ik u was. Dan heeft de IND de tijd om de beslissing te nemen en heeft u geen pasje dat verlopen is. Mochten ze niet op tijd beslissen bent u niet illegaal maar stel nou dat u opeens naar het buitenland zou moeten.

Unknown zei

Hallo,

Ik woon nu 6 jaar in Nederland, ik ben nu all 1 jaar en 4 maanden geschieden en ik heb een dochter van 3 jaar die verblijft natuurlijk bij haar moeder. ik heb een nieuw verblijfsvergunning gevraagd 1 dag voor dat'h verloopt maar ik bent nog niet klaar met de 2 deel van de inburgering examen en ik heb geen inkomen . ik wil graag weten als ik heb recht op een nieuw onbepaaldtijd verblijfsvergunnig of niet?

Anoniem zei

Hallo dag,had een vraag ik ben vanaf 1986 dus 28 jaar in neserland mijn verblijvsvergunning was 2 maanden geleden afgelopen maar heb al eerder een nieuwe aangevraagt en die staat al 2 maanden klaar bij ind loket ik hoef het alleen maar op te halen maar er word een paspoort gevraagt om op te halen en die heb ik niet ben nu nog mee bezig mijn vraag moet ik het land uit als het 3 maanden zijn afgelopen en de ik nog steed mijn verblijvsvergunning niet kan ophalen bij ind loket maar heb wel laten weten bij ind loket dat ik bezig ben mijn paspoort te regelen bij Turkse konsolaat te halen maar het gaat allemaal nog even duren dus ik ben 28 jaar in Neserland en er is een wacht tijd van 3 maanden zijden ze bij ind loket moet ik het land uit ofzo omdat ik nog steed mijn verblijvsvergunning niet kan ophalen bij ind loket alvast bedankt,gr.

vreemdelingenrecht.com zei

Ik zou even een officiele brief naar de IND sturen als ik u was dat u problemen hebt om aan een nieuw paspoort te komen en vraag dan in die brief of u vrijgesteld kunt worden van het paspoortvereiste. Dat moet u wel motiveren (waarom u buiten uw invloed zo lang moet wachten - dienstplicht?)

vreemdelingenrecht.com zei

Ook zou ik als ik u was een kopie van de brief van de IND waarin staat dat u uw verblijfsvergunning kunt ophalen ten allen tijde bij u dragen. Dan loopt u niet het risico dat u in vreemdelingenbewaring komt omdat de politie denkt dat u een illegaal bent. Maar zet er goed te gang in bij dat consulaat. Ambassade bellen? Ministerie in Turkije bellen?

Anoniem zei

hallo ik heb een vraagdie gaat als volgt ik ben geboren in turkije ben 1987 en ben in 1991 geadopteerd door nederlandse turkse ouders die tot bijde nationaliteit beschikken maar zşjn nu gescheiden en we gingen elke jaar op zomer vakantie naar turkije ik ben sinds 2002 niet naar turkije geweest tot 2012 dus 10 jaar en ik heb een vrblijfsdocument en heb turks nationaliteit ben me eigen ouders gaan zoeken me me vader was overleden in 2009 en me moeder is hertrouwd biologich moeder dus en ben zo 5 maande gebleven in turkije en toen ik terug wou komen
kon ik dat niet om dat als je turkse nationaliteit hebt verplicht ben je şeger dienstplicht te doen dus moest ik het leger in 12 tot 15 manden en ben nu klaar maar wil terug naar naar nederland want ben gewend aan de cultuur en de gemeenschap van nederland heb ier geen ervaring spreek nauwlijks turks me verblijf document had ik net verlengt voor dat ik naar turkije kwam 2012 tot 2015 geldig zal dat een probleem zijn voor mij om terug te keren ben op dit moment ook zonder geld probeer van familie leden hulp te krşjgen voor een ticket kunt u me graag meer hıer over informeren alvast bedankt ismail

Anoniem zei

sorry in me eerder vraag zag ık een fout me verblijfsdocument is 5 jaar geldig 2012 tot 2017 ismail

Anoniem zei

Goeiendag,had nog een vraag ik heb een geldige Turkse document kan ik ook hiermee mijn verblijfsverguning halen bij de ind lokek,gr.

Anoniem zei

Goede middag, ben jullie website toevallig tegengekomen en weet niet of ik hier aan het juist adres ben maar toch zal ik het vragen. Mijn verhaal loopt als volgende : eind 2010 ben ik naar nederland gekomen vanwege relatie, midden 2011 van partner veranderd en september 2014 zijn we met me ex uit elkaar gegaan. Vanwege gebrek aan garant moest ik terug naar me vaderland (Rusland). binnen 3,5 jaar in Ned heb ik inburgeringscursus gedaan (NT2), rijbewijs gehaald en altijd gewerkt. Mijn verblijfsvergunning is niet meer geldig alsnog zou ik heel graag terug naar nederland willen komen om mezelf daar te vestigen. Heb deze info gevonden "Wanneer hoeft GEEN MVV aangevraagd te worden?
Voor 'illegale' vrouwen die al in Nederland zijn, is het meestal heel moeilijk om terug te gaan naar het land van herkomst voor een MVV. Ook vrouwen die minder dan 2 jaar geleden nog legaal waren (een verblijfsvergunning hadden), hoeven geen MVV aan te vragen'' . Dus mijn vraag is of hetzelfde uberhaupt voor mij van toepassing zou kunnen zijn. Of is het zo dat als ik als toerist naar nederland kom en werkvergunning bijvoorbeeld zou aanvragen dat ik helemaal geen kans meer heb? Met relatie heb je altijd een kans dat jij afgewezen wordt en ze jou terug naar vaderland willen sturen.

Hoop iets van jullie terug te horen.

vreemdelingenrecht.com zei

Als je eenmaal in het buitenland bent moet je gewoon weer een mvv vragen omdat je anders het land niet in mag.

Anoniem zei

Hallo I have a question. A dear friend of mine is going to expire her verblijfsgunning this year on October. But this month she's going to travel in Asia. Is it a problem to travel outside the country if her verblijfsgunning is going to expire 5 mos from now?
I hope someone can help me about this matter. Thanks.

Anoniem zei

Ik kan uit persoonlijke ervaring zeggen dat je zonder mvv-aanvraag binnen 2 jaar je verblijfsvergunning gewoon kunt wijzigen (in jouw geval wijzigen van partner- naar werkvergunning) indien je een werkgever vindt die klaar voor staat om werkpapieren te regelen. Ik had een soortgelijke situatie en ik heb het probleemloos wettelijk opgelost in 2011. Volgens mij is sinds die tijd niets veranderd.

Anoniem zei

Sorry, maar wat u zegt klopt niet helemaal. Als men een visum krijgt en naar NL komt heeft die geen regels overtreden. En in NL kun je je verlopen verblijfvergunning wettelijk binnen 2 jaar zonder mvv wisselen (doelwizigingssituatie bijvoorbeeld), het staat zwart op wit in de IND formulieren.

Anoniem zei

Goedemiddag, mijn partner en ik gaan een aanvraag doen om zijn verblijfsvergunning te verlengen.

Zijn vorige verblijfsvergunning is officieel in 2012 opgezegd (door zijn toenmalige partner), maar hij is al die tijd in Nederland blijven wonen, stond (en staat nog steeds) ingeschreven bij de gemeente (1 vaste woon- en verblijfplaats), heeft zijn rijbewijs ondertussen gehaald, heeft elke maand zijn zorgpremie betaald aan Achmea en ontvangt zijn loon op zijn bankrekening bij ING.

Mijn vraag is dit:


1. hij moet per direct zijn zorgtoeslag terugbetalen (dat hij volgens de Belastingdienst onrechtmatig heeft ontvangen sinds 2012). Dat heeft hij inmiddels gedaan. Kan hij dan ook zijn zorgpremie bij Achmea terugeisen voor die periode?

2. Geldt hier een verblijfsgat?

3. Bij garantstelling moet mijn partner een bewijs van ongehuwdheid uit zijn eigen land overleggen dat niet ouder is dan 6 maanden. Hij is echter al 5 jaar niet meer naar zijn vaderland teruggekeerd en heeft al die tijd in NL gewoond.

Hoe lossen we dit op? Kunnen we ook een verlenging van visum (met garantstelling) aanvragen zonder dat bewijs van zijn burgelijke staat?

Veel dank bij voorbaat voor uw hulp en advies.

Vriendelijk groet

Anoniem zei

Hallo ik ben al 22 jaar in Nederland en ik ben er achtergelaten dat mijn verblijf al 3jaaar verlopen ik ben dakloos daarom kan ik geen aanvraag doen wat kan ik doen

Unknown zei

Hi ik ben op vakantie en mn verblijfsvergunning verloopt over 3,5 maand kan ik nog wel terug naar nl

Gerard Slinkert zei

De verblijfsvergunning van één van mijn NT-2 cursisten loopt op op 14 juli 2016 af.
De eerste kans om haar laatste onderdeel van het Inburgeringsexamen te halen is 17 juli 2016.
Wat moet zij nu doen en mag ze haar Inburgeringsexamen nog doen met een verlopen verblijfsvergunning ?

vreemdelingenrecht.com zei

Gerard ze moet als de bliksem verlenging gaan aanvragen en bij die aanvraag een brief meesturen over dat laatste deel van het inburgeringsexamen. ALs ze dat toch niet haalt kan ze wel gewoon haar verblijfsvergunning voor bepaalde tijd verlengen. Vraag onbepaalde tijd aan en de IND zal ambtshalve toetsen of iemand als diegene daar niet aan voldoet (inburgeren) iemand wel aan bepaalde tijd voldoet. Formulier staat op de IND website.

Anoniem zei

goede dag ik heb een vraagje ik was vergenetn omte aan tevragen mijn verblijfsvergunning
en nou is mijn vraagje wat moet ik doen

vreemdelingenrecht.com zei

Als een speer verlenging aanvragen. En als er een reden was waarom u te laat was - bijvoorbeeld in het ziekenhuis gelegen - dit in een begeleidende brief aangeven. Advocaten kunnen aanvragen niet op toevoegingsbasis doen maar u zou kunnen vragen of ze u een uur betalend kunnen helpen. Bijvoorbeeld Julien Luscuere: www.ljwd.nl

Anoniem zei

Een vraagje. Mijn verblijfsvergunning voor bepaalde tijd vervalt in mei 2017. In augustus 2017 wil ik in het buitenland gaan trouwen. Kan ik mijn verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd 6 maanden van te voren aanvragen, zodat ik op tijd een uitspraak heb? Ik ben namelijk bang dat de uitspraak in augustus niet rond is ivm de 6 maanden die de IND heeft om een uitspraak hierover te doen. En als ik hem 6 maanden van te voren in dien, heb ik dan de kans dat hij geweigerd wordt omdat ik op dat moment nog maar 4,5 jaar in Nederland verblijf.

Indien het niet mogelijk is om hem 6 maanden van te voren aan te vragen en ik in augustus nog steeds in afwachting ben van mijn verlenging en dus zonder verblijfsdocument zit, hoe kan ik dan naar het buitenland reizen om mijn bruiloft te vieren?

Anoniem zei

Een vraagje. Mijn verblijfsvergunning voor bepaalde tijd vervalt in mei 2017. In augustus 2017 wil ik in het buitenland gaan trouwen. Kan ik mijn verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd 6 maanden van te voren aanvragen, zodat ik op tijd een uitspraak heb? Ik ben namelijk bang dat de uitspraak in augustus niet rond is ivm de 6 maanden die de IND heeft om een uitspraak hierover te doen. En als ik hem 6 maanden van te voren in dien, heb ik dan de kans dat hij geweigerd wordt omdat ik op dat moment nog maar 4,5 jaar in Nederland verblijf.

Indien het niet mogelijk is om hem 6 maanden van te voren aan te vragen en ik in augustus nog steeds in afwachting ben van mijn verlenging en dus zonder verblijfsdocument zit, hoe kan ik dan naar het buitenland reizen om mijn bruiloft te vieren?

vreemdelingenrecht.com zei

"Wat uw cliënt zou kunnen doen is gewoon een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd aanvragen. Een verlenging dus. Dan doet het er niet toe hoe lang hij al verblijf heeft. En dan bij terugkeer eentje voor onbepaalde tijd aanvragen.

Maar hij kan toch gewoon een maand of 4 voor het verloop van zijn verblijfsvergunning eentje voor onbepaalde tijd aanvragen (moet van te voren) met als ingangsdatum 16 mei 2017. En dan in het begeleidend schrijven zetten dat mocht hij volgens de IND niet voldoen een de voorwaarden voor eentje voor onbepaalde tijd of ze dan zijn aanvraag willen zien als eentje voor verlenging van een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd?

Zo heb ik het een poosje terug voor iemand gedaan."

Unknown zei

Een vraag: voor dat mijn verblijfsverguning nog 6 weken geldig was, heb ik een verzoek voor optie ingediend omdat ik aan de voorwaardes voldoet. In tussentijd is er een verblijfsgat ontstaan. Gemeente had mij niet verteld over het gevolgen. Nu met dat reden heb ik als nog een verlenging aaangevraagd en inmiddels eind deze week 13 weken voorbij. Dus moet nog 3 maanden ook op ind wachten maar krijg ik de verlenging op de datum van veloop of op de datum van aanvraag? Stel dat de beslissing van optie positief is moet ik dan de aanvraag annuleren?? Ik ben 16 jaar hier en getrouuwd met nederlandse dame en heb al 3 keer verlenging gehad van elk 5 jaar. Wat kunt u mij aanraden? Dank

vreemdelingenrecht.com zei

Sibel ga als een speer naar een goed vreemdelingenrechtjurist. Had je geen verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd waarvan alleen het pasje was verlopen want dan is er niets aan de hand. Zo niet vraag dan of die jurist / advocaat een goede brief stuurt in zowel je naturalisatie als in je verblijfsvergunningsprocedure om dit probleem uit te leggen.

Unknown zei

Dank je wel, had een regulier bepaaldtijdsverblijfsverguning. Vandaag naar ind geweest om een aantekeningsticker en nogmaals gehoord dat de verblijfsgat een negatieve gevolgen kan hebben op de beslissing voor de optie. Dus 15 jaar in de prullenbak omdat ik niet goed geinformeerd ben. Dat is dan toch niet mijn fout? Zal ik dan een bezwaar laten maken op een negatieve beslissing op de optie want verblijfsverguning duurt tot 20 maart 2017. Een fijne avond!

vreemdelingenrecht.com zei

Op zich hoeft de Gemeente niets te zeggen. Naturaliseren heeft niets met verblijfsvergunningen te maken. Je moet alleen wel geldig verblijf hebben om te kunnen naturaliseren. Uit mijn hoofd weet ik niet precies hoe het met de optiemogelijkheid gaat. Ik kan u ten zeerste aanraden om naar een advocaat te gaan. Geef in een brief aan de IND aan dat de aanvraag van u moet worden gezien als een aanvraag voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd (bijna net zoveel rechten als Nederlanderschap. Geef aan dat u hier 15 jaar legaal verblijf heeft, dat u Nederlander worden in gang hebt gezet en dacht dat u omdat toen uw verblijfsvergunning nog geldig was niet in de tussentijd die nog moest verlengen. Laat advocaat zoeken of er jurisprudentie is. Ik heb wel positief resultaat gehad bij gevallen waar een HR medewerker het voor iemand verkeerd had gedaan (kennismigranten - maar die kunnen het zelf niet doen en zijn van derden afhankelijk)

Unknown zei

Hoi zou dan de nieuwe verlenging ingaan op de datum van verloop of op de datum van de nieuwe aanvraag, dank

Unknown zei

Net gebeld door de gemeente en optieverzoek is positief, had een klacht ingediend bij de gemeente, maar wat moet ik nou dam met de belastingtoeslagen die ik terug moet betalen? Kan ik bezwaar indie nen?

Unknown zei

Ben gebeld door de gemeente dat het optie positief is maar hoe wordt mijn verblijfsverguning verlengd. Blijf de verblijfsgat staan of wordt die verlengd per datum van verloop

Marieke Scholten zei

Handig om te weten wat de juridische kaders zijn binnen het vreemdelingenrecht voor de heraanvraag van een verblijfsdocument.

sule zei

Hoi een vraag:
Een vriendin van mij heeft een verblijfsvergunning voor een bepaalde datum en deze verliep ergens begin dit jaar af. Zij heeft in september al een aanvraag gedaan. eerst weer voor een bepaalde duur en later is er een aanvraag gedaan voor onebpaalde tijd. (althans dat zegt haar man) Maar ondanks de vroege aanvraag heeft zij nog niets ontvangen en is haar verblijfsvergunning dus nu verlopen en is zij bang dat ze verder niets meer aan kan doen.
klopt dit??
Laatst had ze iets van de gemeente nodig en moest legitimatie meenemen maar dat had ze natuurlijk niet en kon ze aanvraag niet doen.
Wat te doen??

Anoniem zei

vraag wie weet raad?
Als je persoonlijke situatie veranderd voor verblijf wat gebeurd er dan?
Namelijk als iemand voor gezinshereniging hier is gekomen maar na 6 jaar gaat het niet meer met de relatie met partner. Er is sprake van huiselijk geweld en Er zijn kinderen uit dit huwelijk maar hoe zit het met de verlenging van het verblijfsvergunning? kan de vrouw deze alsnog zelf aanvragen als ze in scheiding zit. Of moet ze hier weg??? En haar kinderen dan? Kan ze zelfstandig de verlenging aanvragen??
a.u.b. weet iemand raad???

Ikke2017 zei

Besten,

Een vriendin is in het buitenland en haar verblijfsvergunning is anderhalf jaar verlopen. Iemand anders heeft haar verteld dat ze tot 2 na het verlopen van haar verblijf kan ze dit nog aanvragen (klopt dit). Helaas is ze in het buitenland. heeft iemand een advies. Ondertussen heeft ze een baby gekregen in het buitenland. Kindje heeft dus nooit een verblijf gehad in nl. Haar verblijfsvergunning is verlopen. Ze zit met handen in het haar.....HOe kan ze samen met kindje terugkomen?

Mvg..Ikke2017

vreemdelingenrecht.com zei

Naar website IND gaan en verlenging formulier downloaded. En voor kind verblijf bij haarzelf aanvragen. Maar als ze een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft is alleen haar pas verlopen niet de vergunning. Beste even een advocaat zoeken voor hulp. Als je namelijk permanent NL had verlaten kan je vergunning daarom worden ingetrokken.

Bert zei

Beste allemaal,

Mijn vriend z'n verblijfsvergunning (bepaalde tijd) verloopt begin september. We hebben 3 maanden terug een verlenging aangevraagd voor een onbepaalde tijd verblijfvergunning. Hij is sinds enkele dagen werkloos en wil gaan solliciteren. Wordt hij dan niet standaard geweigerd aangezien zijn verblijfsvergunning verloopt? IND heeft officieel nog tot 30 november de tijd om een beslissing te maken.
Hoe kan hij aantonen aan potentiele werkgevers dat er geen probleem is qua verblijfsvergunning?

Anoniem zei

Ik heb een verblijfsdocument voor onbepaalde tijd en is geldig tot begin oktober. Maar alleen sta ik nu nergens ingeschreven. Ik heb ook een vaste baan.moet ik weer het heel proces weer begaan om alles weer opnieuw aan te vragen??

vreemdelingenrecht.com zei

Stuurt u dit verhaal naar de IND en vraag of ze een beetje haast willen maken. Maar u heeft vast ook bericht binnen van hen dat de procedure loopt. Dan is uw vriend ook nog legaal maar inderdaad voor werkgevers is het handig om die verblijfsvergunning te zien ihkv hun WAV due dilligence.

vreemdelingenrecht.com zei

Uw pasje verloopt, uw verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd niet. Wel nieuw pasje aanvragen. Vraag hulp ij GBA, je mag soms Leger des Heils als postadres gebruiken.

yahoow zei

mijn vriendin is 3maanden te laat geweest met de aanvraag voor verlenging en heeft nu een brief waarin staat dat ze tot eind maart nemen om te beslissen of ze wel wordt verlengd of niet? weet iemand hier meer over? ik raak best wel in paniek want ze is ook nog eens zwanger.. ze is wel hier geboren.. is dit iets om mij druk over te maken? gaat dit echt zo lang duren? is er een manier waarop dit netjes geregeld kan worden? ze loopt nu met een verlopen verblijfsvergunning..

vreemdelingenrecht.com zei

De IND moet natuurlijk ook wel de tijd krijgen om dingen te checken nhietwaar. Het is nietb hun fout dat jullie te laat waren met het doen van een verlengingsaanvraag. En er zijn ook meer mensen die aanvragen hebben ingediend Maar nu uw vriendin die heeft ingediend is ze wel legaal in Nederland aan het wachten. Dus niet gaan lopen stressen. Lang of kort wachten er wordt gewoon getoetst aan hetzelfde wettelijk kader. Maakt niets uit.

Anoniem zei

Ik heb een veeblijfsvergunning voor onbepaalde tijd is tot 2022 geldig.
Omdat ik geen huis kon vinden heb mij van GBA moeten laten uitschreven en besloten naar Turkije terug te keren.
Ik ben nu bijna 5 maanden in Turkije wil weer terug naar Nederland hoe moet ik dit regelen ?

Anoniem zei

Ik heb een veeblijfsvergunning voor onbepaalde tijd is tot 2022 geldig.
Omdat ik geen huis kon vinden heb mij van GBA moeten laten uitschreven en besloten naar Turkije terug te keren.
Ik ben nu bijna 5 maanden in Turkije wil weer terug naar Nederland hoe moet ik dit regelen ?

vreemdelingenrecht.com zei

Als u geen bericht hebt gekregen dat uw verblijfsvergunning is ingetrokken wegens emigratie kunt u gewoon het vliegtuig pakken. Als u wel bericht hebt gehad kunt u het beste contact opnemen met een advocaat. U kunt hetzij daartegen in bezwaar hetzij een nieuwe aanvraag indienen. Zaak is zo snel mogelijk terug te gaan.

Praveen zei

Hi,
I just came across your blog and a bit confused about my residence status. I am a knowledge immigrant working at UvA and came to Netherlands in March 2014 with residence permit validity of 4 years which expired on 28th February 2018. Since, my contract at UvA was extended to another 1 year, my residence permit was also required to be extended for same period. However, the dispatch of application to IND got delayed from UvA HR department and was sent on 8th February to IND that is 3 weeks in advance of the expiry date. However, I received my renewed residence permit on March 3rd 2018 from IND with same date as start date. So there is a 3 day gap between the two residence permits. However, as I realised that the renewal can be delayed, I got verblijfsaantekeningen (residence endorsement certificate) stamped on my passport on 25th February 2018 valid for 3 weeks. Now I am planning to apply for permanent residence after I complete my 5 years and have started preparing for inburgering and nederland lessons. But I am not sure if these 3 days will still be counted as gap as my application was not sent in 3 months advance. Can you please clarify if it will be considered a gap given if I had verblijfsaantekeningen ? Thanks in advance

vreemdelingenrecht.com zei

@Praveen CAn you mail me at wytzia@yahoo.com?

Anoniem zei

Geachte Heer Mevrouw,

We zitten met het volgende probleem, mijn schoonzus is 6 a 7 jaar geleden terug naar turkije geremigereerd ze was toen in het bezit van een verblijfsdocument voor onbepaalde tijd en heefd ook 2 kinderen diedin nl zijn geboren en eene3e die in turkije is geboren. Ze wilt terug naar nl omdat haar zoon van 16 met nl paspoort word behandeld voor leukemie en haar man ook met nl paspoort niet goed voor voor zijn zoon zorgd en haar niet naar nederland wil halenhwat zijn de opties hoe kan ze weer in nl geraken.
U kunt mij mailen op ayettopcu@hotmail.com

Anoniem zei

Hallo ik heb ook een vraagje....ik heb zelf een nederlandse paspoort en ik ben in turkije getrouwd mijn vrouw is al 5 jaar in nederland..en ze had een type Document 1 regulier bepaalde tijd verblijsvergunning...we zijn al 2 dagen telaat met verlengen van een nieuwe pas ik had al gisteren geprobeerd om te verlengen via digid en mobiel is me niet gelukt daar voor ook niet en vandaag ook niet...wat voor gevolgen kan zij hebben als zij telaat is met verlengen...en natuurlijk ik had ook door ergere omstandig heden zo als ongeluk hebben op werkvloer niet alles onder controle...wat moet ik nu doen hoe kom ik het beste uit om te doen

Unknown zei

Goedeavond.
Ik heb in januari 2018 een paspoort aangevraagd voor mijn vrouw en haar zoon.
Leges en documenten allemaal betaald.
Aankomende 25 september verloopt hun verblijfsvergunning,
Ik heb hier in juni met de IND over gebeld, en zij hebben aangegeven dat hun verblijfsvergunning ook opnieuw moest worden aangevraagd anders hebben ze geen geldig document.
Begin juli 2018 alles opgestuurd en betaald.
Maar nu maken mijn vrouw en haar zoon zich een beetje zorgen omdat hun verblijfsvergunning verloopt de 25.
Kan mijn zoon gewoon blijven werken, en hoe nu verder.
Moeten ze een stempel halen bij de IND ?
Graag hoor ik van u
Mvg
Peter
U kunt mij mailen op de-kroon-de@hotmail.com
Alvast dank

vreemdelingenrecht.com zei

@Anoniem. U kunt ook verlengen met een formulier dat op de IND site staat. Doe er een brief bij en geef aan dat het over internet niet lukte. Als ze te laat is met verlengen en de IND vindt dat er geen goede reden voor was krijgt ze wel een nieuwe verblijfsvergunning als jullie nog aan de voorwaarden voldoen en hoeft ze geen mvv te gaan halen (behalve als er 9 maanden tussen zit). Wel gaat dan de 5 jaar termijn voor een verblijfsvergunning onbepaalde tijd en voor Nederlander worden opnieuw lopen.

vreemdelingenrecht.com zei

@Peter de Kroon. Jullie waren op tijd. Bel even met de IND waar de vergunning blijft.

Anoniem zei

Hallo

Ik heb mijn aanvraag voor verblijfsvergunning 6 maanden geleden gestuurd naar IND en toen ik beld waarom ik geen bevestiging kreeg blijkt dat mijn aanvraag is nooit aangekomen. En is mij geadviseerd om aangetekend te sturen, mijn pas in nu verlopen, het gaat om verblijfsvergunning bepaald tijd niet tijdelijke humanitair en ik wil voor onbeplaad tijd aanvragen, heb ik nu een verblijfsgat? Krijg ik nu pas mijn pas verleend? Ik ben beetje in paniek.

vreemdelingenrecht.com zei

Gelijk nieuwe aanvraag indienen! En uitleggen wat er is gebeurd. Ik zou u aanraden om een kenner in te huren: Julien luscuere in Rotterdam (Inigo advocaten) of Anton Kleijweg in Den Haag (Advocatenkantoor Kleijweg) bijvoorbeeld. Of mijzelf Wytzia Raspe.

Unknown zei

Goedeavond ik ben 5 jaar in Nederland ik heb aanvraag gedaan voor dat mij verblijfsvergunning verloop is 2 maanden eerder is dat prblm en hoe lang duurt dat ik antword van hun krijg groetjes amar

Dennis zei

Goedendag,

Ik heb een vriendin die een Belgische visa had. Kan ze die ook verlengen in Nederland?

Anoniem zei

Een vriend van mij heeft 6 maanden geleden zijn aanvraag gedaan voor een identiteitsbewijs voor onbepaalde tijd. Hij woont nu 5 jaar hier. Zijn "bepaalde tijd document" verloopt op woensdag. We komen er nu achter dat hij een verlenging hiervoor (type W) had moeten aanvragen. We sturen deze aanvraag nu als de bliksem naar het IND, zij zullen hem dinsdag pas ontvangen. Hoe zit het nu met het risico op een "verblijfsgat". We zijn heel bang dat hij weer 5 nieuwe jaren moet sparen om kans te maken op een "onbepaalde tijd document".
De aanvraag voor type W is natuurlijk nooit voor woensdag afgerond. En hoe zit het verder met zijn werk?
Tips/ervaringen? Help!!! We zitten enorm in de stress!! :(

Anoniem zei

Hoe is dit afgelopen?? Ik zit met hetzelfde probleem. (Woensdag loopt mijn tijdelijke document af in afwachting op onbepaalde tijd). Mijn aanvraag voor type W ontvangen ze pas dinsdag :(

Unknown zei

Hoihoi! Mijn verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd is verlopen voor een aantal jaar. Ben naar het buitenland verhuist voor ongeveer 9 jaar nu en Ben 28 jaar. Kom ik in aanmerking voor een verlenging?

Anoniem zei

Graag zou ik wat advies willen in deze situatie: verblijfvergunning is 1,5 jaar verlopen door detentie in het buitenland. Hij is nu weer terug in Nederland en hij heeft binding met zijn oude woonplaats maar hij moet alles weer opbouwen. Welke stappen moet hij nemen om weer iets op te bouwen?

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator