De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 februari 2013

Sommige mensen snappen niet dat als je niet kan naturaliseren je nog niet wordt uitgezet

Oftewel vind de juridische fouten in dit artikel:


D66 wil uitzetting Rodaan Al Galidi voorkomen

Zwolle - Naar aanleiding van mogelijke uitzetting van dichter Rodaan Al Galidi die in Zwolle woont, stelt D66 Zwolle vragen aan het college. De fractie hoopt hiermee dat de kans dat hij het Nederlanderschap krijgt een beetje groter wordt.

Rodaan Al Galidi werd geboren in Irak. In 1988 hij asiel aan in Nederland. Helaas haalde hij in 2011 (na een negen jaar lange procedure) voor de verkorte vrijstellingstoets die hij mocht doen (in plaats van een inburgeringscursus met afsluitend examen) 70 punten in plaats van de noodzakelijke 74. Is deze dichter / performer hiermee onvoldoende ingeburgerd, vraagt D66 zich af. Rodaan heeft inmiddels meerdere bundels en romans in het Nederlands geschreven. In 2007 was hij genomineerd voor VSB poëzie prijs en in 2011 ontving hij de Europese Unie Prijs Voor Literatuur voor zijn boek: De autist en de postduif. Rodaan is volgens D66 een groot schrijver met Europese erkenning en wil graag het Nederlands staatsburgerschap. De fractie vindt dat hij dit moet krijgen. "Wij zijn er trots op dat hij in onze gemeente woont. We hopen natuurlijk dat het college er net zo over denkt, en daarom stellen we aan hen de vraag of zij bereid zijn zich in te spannen voor zijn naturalisatie en welke middelen het college dan hiervoor ter beschikking heeft. Het kan immers niet zo zijn dat voetballers wel het Nederlanderschap krijgen op basis van hun kwaliteiten en deze prachtige dichter niet."
Artikel 45 vragen inzake naturalisatie R.S.J. Al Galidi

Overwegende:

Heer Al Galidi is woonachtig in Zwolle. hij werd geboren in Irak en studeerde aldaar als bouwkundig ingenieur af. Hij vroeg in 1988 asiel aan in Nederland.De procedure duurde 9 jaar. In 2007 kreeg hij een verblijfsvergunning in het kader van een algemeen pardon.

Hij heeft een verkorte vrijstellingstoets gedaan i.p.v. Een inburgeringscursus met afsluitend examen. Hij behaalde 70 punten i.pv. De noodzakelijke 74 punten. Inmiddels is hem namens Burgemeester en en Wethouders medegedeeld dat hij een ontheffing heeft gekregen voor het inburgeringsexamen. De heer Al Galidi is voldoende ingeburgerd is geoordeeld. Hij heeft inmiddels meerdere bundels en romans in het Nederlands geschreven. In 2007 was hij genomineerd voor VSB poëzie prijs en in 2011 ontving hij de Europese Unie Prijs. Voor Literatuur voor zijn boek: de autist en de postduif.

Volgens de fractie van D66 heeft hij hiermee aangetoond een groot Zwolse schrijver te zijn met Europese erkenning.
De heer Galidi wil graag het Nederlands staatsburgerschap.

De fractie van D66 heeft de volgende vragen:

1 is het college ook van mening dat we te maken hebben met een groot Zwols schrijver die op Europees niveau erkent wordt voor zijn literaire prestatie?
2 is het college van mening dat een literaire prestatie niet onderdoen voor voetbal talenten zoals we deze kennen bij sommige voetballers die op grond van hun kwaliteiten genaturaliseerd zijn?
3 is het college ook van mening dat voor naturalisatie van sporters geen andere eisen zouden moeten gelden dan voor naturalisatie van een bekroond schrijver?
4 is het college bereid om zich in te spannen voor de naturalisatie van de heer Galidi?
5 welke middelen staan het college hiervoor ter beschikking en wil het college deze inzetten


Namens de fractie van D66 Zwolle
Hans de Vries

bron: http://www.weblogzwolle.nl/content/view/33695/1/

Lees ook de reacties onder het artikel. Zoals bijvoorbeeld deze:

"Hij is hier inderdaad sinds 1998, maar is nadien naar Antwerpen verhuisd. Zie: http://www.zebrart.be/artist.php?artist=5.
Ik herinner me dat hij in die tijd minder op had met Nederland en Zwolle. http://www.destentor.nl/regio/...1.2665836. Maar dingen kunnen veranderen." 

of deze:
"Rodaan 5 jaar geleden: Nederland heeft voor hem afgedaan en Zwolle spant daarin de kroon. ,,De Nederlandse samenleving is psychisch ziek. En Zwolle is een christelijk dorp.’’ De Hollandse ambtenarij en regelzucht maakten hem murw. ,,In Zwolle heb ik nooit gewoond, mijn lichaam was daar. Ik ben er als crimineel behandeld. Meestal zocht ik mijn rust in een park bij een kinderboerderij. Hoe vaak ben ik daar niet aangehouden door de politie. Ik had niemand vermoord, geen geit aangeraakt of kip gekust. In België zijn de mensen anders. Omdat ze katholiek zijn, en bovenal niet achter de regels aan lopen.’’


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator