Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbevolen post

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…

Geldwolven trachten slaatjes te slaan uit jaren oude krantenartikelen die niemand behalve wij nog lezen

Gisteren kreeg ik de volgende mail:

"
Geachte heer / mevrouw,
                                                              
Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. hebben aan Auxen de opdracht gegeven om hun auteursrechten te handhaven en daarvoor kopieën van hun content actief op te sporen.
 
Recentelijk heeft Auxen vastgesteld dat u op vreemdelingenrechtcom.blogspot.com artikelen van onze opdrachtgevers heeft gepubliceerd. Deze artikelen treft u aan in onderstaande specificatie. Om artikelen van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. openbaar te maken, heeft u toestemming van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. nodig. Doordat u deze artikelen zonder toestemming van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. openbaar heeft gemaakt, maakt u inbreuk op de auteursrechten van onze opdrachtgevers.
 
Uw publicaties zorgen ervoor dat de exclusiviteit van het auteursrecht wordt aangetast. Concreet nemen hierdoor de exploitatiemogelijkheden af, waardoor Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. economische schade lijden. Normaal gesproken dient u deze schade te vergoeden. Echter, in dit geval zijn Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. bereid om genoegen te nemen met enkel de onmiddellijke verwijdering van de artikelen. Daarom verzoeken wij u (en voor zover nodig sommeren wij u) alle artikelen van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. binnen 5 dagen te verwijderen van uw website.
 
Let op! Bij PDF-bestanden (en overige extensies zoals JPEG en PNG) is het belangrijk dat niet alleen de verwijzing naar het artikel op de website wordt verwijderd, maar het artikel ook daadwerkelijk wordt verwijderd van de locatie waar het is opgeslagen of wordt verplaatst naar een niet-openbare locatie.
 
Vanzelfsprekend rekenen wij op uw medewerking. Wij maken u erop attent dat indien u niet aan ons verzoek voldoet, of in de toekomst wederom zonder toestemming content van onze opdrachtgever(s) openbaar maakt, er mogelijk direct aanspraak wordt gemaakt op vergoeding van de schade en alle bijkomende kosten.
 
Voor hergebruik van artikelen van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. kunt u een verzoek indienen per e-mail. Op de websites van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. vindt u hierover meer informatie.
 
Wellicht bent u niet op de hoogte van de regelgeving omtrent het auteursrecht. In dat geval raden wij u aan om meer informatie in te winnen. U kunt daarvoor onze website bezoeken: www.auxen.eu/over-het-auteursrecht.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
 
Auxen
 
 
Tip!
 
Artikelen waarvan u het auteursrecht niet bezit, mag u niet zonder toestemming publiceren. Het is wel toegestaan om een deeplink te plaatsen die verwijst naar de originele openbaarmaking, zonder daarbij het artikel te kopiëren. Hierdoor kunt u de bezoekers van uw website toch voorzien van informatie die u wilt delen.


SPECIFICATIE
Dossiernummer: 60029390
Titel artikel
URL
Auteursrecht
Conflict over gezinsmigratie tussen Leers en Kamer voorlopig ten einde
 
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/10/conflict-over-gezinsmigratie-tussen.html
 
Trouw
Hoop voor bekeerde Iraanse vluchteling
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/12/hoop-voor-bekeerde-iraanse-vluchteling.html
 
Trouw
Ik wil graag weten wat de grote landen hiervan vinden
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/03/zwijgen-over-gezinshereniging.html
 
Trouw
Inburgeraar die zakt, hoort niet wat er fout ging
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/10/inburgeraar-die-zakt-hoort-niet-wat-er.html
 
Trouw
IND past Europese regels te weinig toe
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/06/ind-past-europese-regels-te-weinig-toe.html
 
Trouw
Kritiek op botonderzoek bij asielkind
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/09/kritiek-op-botonderzoek-bij-asielkind.html
 
Trouw
Nederland overtreedt Europese regels voor gezinshereniging
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/11/nederland-overtreedt-europese-regels.html
 
Trouw
Pardonners komen moeilijk aan paspoort
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/09/pardonners-wilzonder-aan.html
 
Trouw
Weerstand tegen Leers groeit
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/01/weerstand-tegen-leers-groeit.html
 
Trouw
Illegale werksters land uitgezet
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/12/twaalf-illegale-werksters-land-uitgezet.html
 
De Volkskrant
Kennismigranten verliezen hun voordeeltjes
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011_10_01_archive.html
 
De Volkskrant
Mauro is geen Sahar
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011_10_01_archive.html
 
De Volkskrant
Nederland zet steeds vaker EU-burgers uit
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012_02_01_archive.html
 
De Volkskrant
Recht op familieleven geschonden
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/05/kinderombudsman-vermoedt-dat.html
 
De Volkskrant
Ik wil graag weten wat de grote landen hiervan vinden
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/08/veel-oost-europeanen-in-mensonterende.html
 
De Volkskrant
Jacky hier meisje, in Gambia jongen
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/02/uitgezet-om-administratiefout-titel-zou.html
 
Telegraaf Media Nederland
Leers wil pact tegen illegalen uit Marokko
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/02/vuist-tegen-illegale-marokkanen.html
 
Telegraaf Media Nederland
Mijn ideale wereld
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/04/mijn-ideale-wereld-stukje-van-de.html
 
Telegraaf Media Nederland
 
 
 
"
Tja je zou zeggen dat die kranten blij zijn als via een keurige link naar hun bericht de vreemdelingenjuristen die hier lezen het jaren oud artikel uitprinten voor een zaak en zo ook op de huidige pagina van hun krant terechtkomen. Vooral de links georienteerde vreemdelingen-helpers zullen normaal niet zo vaak de Telegraaf lezen.
Nog maar te zwijgen over het effect dat linken naar je artikel heeft voor het hoog komen te staan in de Google rankings.
De regel was altijd dat er geen copyright op krantenartikelen gold en die zo in readers konden worden gekopieerd. Want vandaag nieuws en morgen pist je kat er op.
Artikelen opnemen in knipselkranten is toegestaan maar blijkbaar willen kranten nu inkomsten trachten te verwerven via hun online archief. Of is dit gewoon een bureautje dat snel geld denkt te kunnen gaan eisen omdat een doorsnee burger niet wil procederen? Was daar pas niet net zo iets rond foto's?
Want wat heel vreemd is is dat ze claimen Trouw als klant te hebben en iemand van Trouw mij in het verleden zelf heeft benaderd met uitleg over welke artikelen onder copyright vielen (niet het nieuws maar wel de opinie of achtergrond stukken en of ik die met een eerste blok en dan een verwijzing naar hun eigen site wilde plaatsen).
Nou ook ik heb geen zin in gezeik en zeker niet om bovengenoemde stukken die hun nieuwswaarde allang hebben verloren. Dus ze worden geschrapt en er zal geen cent kunnen worden geclaimd bij deze hobbysite.  Aangezien ze alleen deze artikelen noemen neem ik aan dat er tegen eventuele andere geen bezwaar is. Wat een lozers.
Navertellen in je eigen woorden mag altijd dus dat wordt dan de nieuwe manier.
Wilt u de genoemde artikelen alsnog kopieeren doe dat dan snel en ga anders zoeken in de krantenarchieven.


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Reacties

Recente berichten


en meer

Populaire posts van de afgelopen 30 dagen

Marokkaanse clienten? Dan is dit een leuk boek om te lezen en hebben jullie wat te praten over Marokkaanse geschiedenis

In het Nederlands en in het originele Engels verkrijgbaar
Bookreview: "The tenth gift" A woman is abducted to become a slave in Morocco in the 16th century. In the 20th century a descendant retraces her story. A year ago I read a book written by a British lady who explained she had written a prior novel about white slavery in Morocco and when she was doing research in Morocco she fell in love with a Moroccan guy. When I saw that this earlier novel was for sale I bought it. Reading I discovered that the story started in Mousehole in Cornwall. Mousehole the place one of my Facebook lived. So I mailed her and Sue said: "I know. I know the lady and her Moroccan husband." Talking of living in a small world.

That small world is also a theme in the book itself. The leading lady is given a book by her boyfriend on the evening of him breaking up with her. Reading is she discovers notes in it written in the 17th century by a young woman from Cornwall. It turns o…

Britse rechter over de vraag of bij herhaalde aanvraag opvang moet worden geboden (uitspraak)

182.
No fair-minded person would be unsympathetic to the practical difficulties faced by the hard-pressed officials who have to deal with a large number of “fresh” asylum applications at the same time as applications for section 4 support. All judges of the Administrative Court will themselves have seen purported “fresh” submissions which are no such thing and submissions which, in their presentation, are voluminous and unfocused. I have certainly seen submissions of that nature in my judicial capacity and that is why the suggestion that only about 15% of such submissions ultimately are found to be true “fresh” submissions within Rule 353 comes as no real surprise. Equally, it would be wrong not to acknowledge that the formulation of guidance to case owners dealing with such matters must undoubtedly be a difficult task. Furthermore, the resources available to deal with these matters doubtless face the same constraints that every other publicly-funded task faces at present.

183.
Howeve…

COVID: Are The Netherlands forgetting to be lenient and take measures for their legal immigrants? (visa free travellers, searchyear students)

Corona as it is called in The Netherlands changed the Dutch landscape. Most of us are working from home and people social distance. So far we seem to be able to cope. However now the dust settles a bit and the most urgent matters have been dealt with problems emerge for the group that had been here legally and was taking care of themselves but now still are stuck in The Netherlands and on the other hand see all kind of institutions in a Corona-sleep.

I heard rumoured (from an international webinar) that several countries created a solution to prevent people to become illegal). Both Portugal and Italy have new COVID residence permits for people working in certain areas. Italy got into trouble because migrants had left when the pandemic started and there were no people available to pick the harvests. Australia created a Temporary Covid Activity Visa for people working in Healthcare, Agriculture, Food-processing and Agriculture.
New Zealand automaticity renewed the residence permits in e…

Startup visa for Italy

Italy offers a streamlined visa program for foreigners intending to set up an innovative startup or to join an already established startup https://www.mazzeschi.it/italy-startup-visa/. In addition, Italy provides a favourable environment for the establishment and the development of innovative companies, thanks to the generous incentive scheme provided by the government https://www.ice.it/en/markets/united-kingdom/smart-start-italy-most-generous-incentive-scheme-start-ups-world
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingen…

Searchyear permits and COVID-19 / Corona -- Zoekjaar en Corona

A group of people who are in The Netherlands with a Zoekjaar-residence permit (a permit that allows you a year in The Netherlands while you look for a job there) are lobbying for an extension of their permit now exceptional circumstances with Corona and a semi-lockdown are making it very difficult for them to find that job.

But what are the legal remedies when you cannot fly back home but overstaying might see you in trouble with your insurances and maybe a mark on your immigrational future?


Situation 1: Your Zoekjaar permit is still valid for over 3 months

Use your time to apply for jobs. Are you familiar with http://www.academictransfer.com? In The Netherlands a Phd position is a paid job and comes with a residence permit. Also read up on doing an extra Master as also studying comes with a permit and while you study you can go and look for a Kennismigranten or Research job as well.
In the meantime lobby at parliament and talk with journalists but focus on job-hunting.

Situation 2: Yo…

Vacature bij de IND in team over verlies van nationaliteit en het Tjebbes-arrest

Je gaat werken in een klein specialistisch team dat zich bezig houdt met de unierechtelijke evenredigheidstoets bij verlies van het Nederlanderschap. Dit is voor de IND een nieuwe werksoort waarin kennis van zowel het nationaliteitsrecht als het EU-recht samenkomen. Voor jou betekent dat een uitdaging om mee te denken over en mee te doen aan de opbouw van een vakkundig en efficiënt team. Een mooie uitdaging in een dynamische omgeving!!

Je beslist in eerste aanleg en vervolgprocedures.

Eerste aanleg

Je analyseert het dossier op juridisch-inhoudelijke aspecten, aan de hand van beleid, instructies, en jurisprudentie en maakt een afweging van belangen. Op basis hiervan stel je een beslissing op. Tijdens je werkzaamheden wissel je informatie uit met collega’s en met ketenpartners en verstrek je informatie aan klanten en hun vertegenwoordigers.

Vervolgprocedure

Op basis van jouw controle van het dossier en de juridisch-inhoudelijke analyse ervan beslis je in bezwaarzaken. Je kun…

"Morocco, maybe" - leuk boek voor mensen met veel Marokkaanse clienten of wie er zelf zijn geweest

For those who ever visited Morocco and did the "Royal cities"- tour around the country this book is a feast of recognition as we say in Dutch. But the book offers so much more.


Sara is a young corporate attorney who ruthlessly goes for the kill to further her career. In this case to stop an archaeological dig in Afghanistan so her client a Chinese mining corporation can start mining.


But when she attends a charity function with her fiancé Nathan it is clear that her life is very "empty". She is the only one who takes the time to go and look at the artwork from Afghanistan, the rest is discussing golf. Her fiancé does not bother to have a look even when Sara used to study Art and he must know it is something that hugely interests her. There is only one other person interested in the art, a handsome man. He advises her to bid on the trips in the auction and that is what she tells her fiancé Nathan to do. To be flabbergasted that the guy she chatted with at the art e…

Duitsland stopt met het leggen van Dublinclaims voor Syrische asielzoekers die via een ander EU-land zijn ingereisd

Dublin-Prüfung für syrische Flüchtlinge ausgesetzt 25.08.2015 - 18:25 Uhr
Berlin/Brüssel (dpa) - Deutschland will syrische Asylbewerber nicht mehr in andere EU-Länder zurückschicken, über die sie in die Europäische Union eingereist sind. Eine neue Regelung im Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) sieht vor, dass das Dublin-Verfahren für Syrer ausgesetzt wird. Normalerweise wird bei jedem Asylbewerber zwingend geprüft, ob er zuerst in einem anderen Land europäischen Boden betreten hat. Ist dem so, muss der Betroffene eigentlich dorthin zurück. Darauf wird bei Syrern nun offiziell verzichtet. Es gelten aber ohnehin schon seit Monaten gelockerte Vorgaben für Flüchtlinge aus dem Krisenstaat. Die sogenannte Dublin-Verordnung sieht vor, dass derjenige Mitgliedstaat für ein Asylverfahren zuständig ist, in dem ein Asylbewerber erstmals europäischen Boden betritt. Die Prüfung ist aber aufwendig. Auch der Prozess der Rücküberstellung eines Flüchtlings an…

Britse uitspraak over Azeri alleenstaande moeder met kind van gemengd ras (uitspraak met landeninfo))

Het gaat hier om een zaak waarbij een Christelijke Azeri dame met een moeder die na tweede huwelijk moslim is geworden naar de Caribbean gaat en daar zwanger wordt van een zwarte meneer. Ze krijgt een koffiekleurig kindje en vraagt in Engeland asiel aan omdat ze volgens haarzelf zo problemen in Azerbeidzjan zal krijgen.

Deze uitspraak http://www.bailii.org/uk/cases/UKUT/IAC/2013/00046_ukut_iac_sl_ors_azerbaijan_cg.html geeft veel achtergrond informatie over Azerbeidzjan.

De rechtbank komt tot de volgende comclusie:


108. Having considered all the evidence before us we conclude: 1.Azerbaijan is a country with high levels of corruption and there is clear evidence that political dissent is not tolerated. 2.There is nothing to indicate that the State would in any way penalise unmarried mothers (approximately 10% of mothers) or those who have mixed race children. There are in place some support mechanisms for single parents. 3.In order to access benefits, accommodation or work a residence pe…

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…