De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 februari 2013

Geldwolven trachten slaatjes te slaan uit jaren oude krantenartikelen die niemand behalve wij nog lezen

Gisteren kreeg ik de volgende mail:

"
Geachte heer / mevrouw,
                                                              
Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. hebben aan Auxen de opdracht gegeven om hun auteursrechten te handhaven en daarvoor kopieën van hun content actief op te sporen.
 
Recentelijk heeft Auxen vastgesteld dat u op vreemdelingenrechtcom.blogspot.com artikelen van onze opdrachtgevers heeft gepubliceerd. Deze artikelen treft u aan in onderstaande specificatie. Om artikelen van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. openbaar te maken, heeft u toestemming van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. nodig. Doordat u deze artikelen zonder toestemming van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. openbaar heeft gemaakt, maakt u inbreuk op de auteursrechten van onze opdrachtgevers.
 
Uw publicaties zorgen ervoor dat de exclusiviteit van het auteursrecht wordt aangetast. Concreet nemen hierdoor de exploitatiemogelijkheden af, waardoor Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. economische schade lijden. Normaal gesproken dient u deze schade te vergoeden. Echter, in dit geval zijn Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. bereid om genoegen te nemen met enkel de onmiddellijke verwijdering van de artikelen. Daarom verzoeken wij u (en voor zover nodig sommeren wij u) alle artikelen van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. binnen 5 dagen te verwijderen van uw website.
 
Let op! Bij PDF-bestanden (en overige extensies zoals JPEG en PNG) is het belangrijk dat niet alleen de verwijzing naar het artikel op de website wordt verwijderd, maar het artikel ook daadwerkelijk wordt verwijderd van de locatie waar het is opgeslagen of wordt verplaatst naar een niet-openbare locatie.
 
Vanzelfsprekend rekenen wij op uw medewerking. Wij maken u erop attent dat indien u niet aan ons verzoek voldoet, of in de toekomst wederom zonder toestemming content van onze opdrachtgever(s) openbaar maakt, er mogelijk direct aanspraak wordt gemaakt op vergoeding van de schade en alle bijkomende kosten.
 
Voor hergebruik van artikelen van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. kunt u een verzoek indienen per e-mail. Op de websites van Trouw B.V., de Volkskrant B.V. en Telegraaf Media Nederland Landelijke Media B.V. vindt u hierover meer informatie.
 
Wellicht bent u niet op de hoogte van de regelgeving omtrent het auteursrecht. In dat geval raden wij u aan om meer informatie in te winnen. U kunt daarvoor onze website bezoeken: www.auxen.eu/over-het-auteursrecht.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
 
Auxen
 
 
Tip!
 
Artikelen waarvan u het auteursrecht niet bezit, mag u niet zonder toestemming publiceren. Het is wel toegestaan om een deeplink te plaatsen die verwijst naar de originele openbaarmaking, zonder daarbij het artikel te kopiëren. Hierdoor kunt u de bezoekers van uw website toch voorzien van informatie die u wilt delen.


SPECIFICATIE
Dossiernummer: 60029390
Titel artikel
URL
Auteursrecht
Conflict over gezinsmigratie tussen Leers en Kamer voorlopig ten einde
 
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/10/conflict-over-gezinsmigratie-tussen.html
 
Trouw
Hoop voor bekeerde Iraanse vluchteling
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/12/hoop-voor-bekeerde-iraanse-vluchteling.html
 
Trouw
Ik wil graag weten wat de grote landen hiervan vinden
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/03/zwijgen-over-gezinshereniging.html
 
Trouw
Inburgeraar die zakt, hoort niet wat er fout ging
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/10/inburgeraar-die-zakt-hoort-niet-wat-er.html
 
Trouw
IND past Europese regels te weinig toe
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/06/ind-past-europese-regels-te-weinig-toe.html
 
Trouw
Kritiek op botonderzoek bij asielkind
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/09/kritiek-op-botonderzoek-bij-asielkind.html
 
Trouw
Nederland overtreedt Europese regels voor gezinshereniging
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/11/nederland-overtreedt-europese-regels.html
 
Trouw
Pardonners komen moeilijk aan paspoort
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/09/pardonners-wilzonder-aan.html
 
Trouw
Weerstand tegen Leers groeit
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/01/weerstand-tegen-leers-groeit.html
 
Trouw
Illegale werksters land uitgezet
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/12/twaalf-illegale-werksters-land-uitgezet.html
 
De Volkskrant
Kennismigranten verliezen hun voordeeltjes
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011_10_01_archive.html
 
De Volkskrant
Mauro is geen Sahar
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011_10_01_archive.html
 
De Volkskrant
Nederland zet steeds vaker EU-burgers uit
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012_02_01_archive.html
 
De Volkskrant
Recht op familieleven geschonden
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/05/kinderombudsman-vermoedt-dat.html
 
De Volkskrant
Ik wil graag weten wat de grote landen hiervan vinden
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2012/08/veel-oost-europeanen-in-mensonterende.html
 
De Volkskrant
Jacky hier meisje, in Gambia jongen
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/02/uitgezet-om-administratiefout-titel-zou.html
 
Telegraaf Media Nederland
Leers wil pact tegen illegalen uit Marokko
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/02/vuist-tegen-illegale-marokkanen.html
 
Telegraaf Media Nederland
Mijn ideale wereld
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com/2011/04/mijn-ideale-wereld-stukje-van-de.html
 
Telegraaf Media Nederland
 
 
 
"
Tja je zou zeggen dat die kranten blij zijn als via een keurige link naar hun bericht de vreemdelingenjuristen die hier lezen het jaren oud artikel uitprinten voor een zaak en zo ook op de huidige pagina van hun krant terechtkomen. Vooral de links georienteerde vreemdelingen-helpers zullen normaal niet zo vaak de Telegraaf lezen.
Nog maar te zwijgen over het effect dat linken naar je artikel heeft voor het hoog komen te staan in de Google rankings.
De regel was altijd dat er geen copyright op krantenartikelen gold en die zo in readers konden worden gekopieerd. Want vandaag nieuws en morgen pist je kat er op.
Artikelen opnemen in knipselkranten is toegestaan maar blijkbaar willen kranten nu inkomsten trachten te verwerven via hun online archief. Of is dit gewoon een bureautje dat snel geld denkt te kunnen gaan eisen omdat een doorsnee burger niet wil procederen? Was daar pas niet net zo iets rond foto's?
Want wat heel vreemd is is dat ze claimen Trouw als klant te hebben en iemand van Trouw mij in het verleden zelf heeft benaderd met uitleg over welke artikelen onder copyright vielen (niet het nieuws maar wel de opinie of achtergrond stukken en of ik die met een eerste blok en dan een verwijzing naar hun eigen site wilde plaatsen).
Nou ook ik heb geen zin in gezeik en zeker niet om bovengenoemde stukken die hun nieuwswaarde allang hebben verloren. Dus ze worden geschrapt en er zal geen cent kunnen worden geclaimd bij deze hobbysite.  Aangezien ze alleen deze artikelen noemen neem ik aan dat er tegen eventuele andere geen bezwaar is. Wat een lozers.
Navertellen in je eigen woorden mag altijd dus dat wordt dan de nieuwe manier.
Wilt u de genoemde artikelen alsnog kopieeren doe dat dan snel en ga anders zoeken in de krantenarchieven.


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator