De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 februari 2013

Reactie VluchtelingenWerk op integratienota

Minister Asscher van Sociale Zaken is gisteren met een brief gekomen waarin hij zijn integratieplannen uit de doeken doet. De inhoud is veelal een voortzetting van het huidige beleid. Wat het meest opvalt is dat de minister vindt dat migranten niet alleen kennis moeten nemen van de kernwaarden van de Nederlandse samenleving, maar deze ook moeten "verinnerlijken".

In de Volkskrant van vandaag blijkt dat de plannen van de minister al verder zijn uitgewerkt. Hij zegt daarin dat nieuwkomers een participatiecontract moeten tekenen. VluchtelingenWerk Nederland wijst erop dat migranten (en dus ook vluchtelingen) die het Nederlanderschap willen verkrijgen - willen naturaliseren - nu al verplicht zijn om een "verklaring van verbondenheid" (respecteren Grondwet) te tekenen. Welke waarden en regels men moet 'verinnerlijken' wordt niet genoemd en evenmin hoe deze 'verinnerlijking' kan worden afgedwongen en gecontroleerd. Welk probleem denkt de minister hiermee op te lossen? Het lijkt vooral veel symboolpolitiek.

Verder worden, zoals het regeerakkoord al aankondigde, de inburgeringseisen verder aangescherpt. Dat wil zeggen dat het examen wordt uitgebreid met een onderdeel ter bevordering van de toegang tot de arbeidsmarkt. Dit wordt dit jaar verder uitgewerkt.

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/integratienota-minister-asscher-verschenen.php


Nederlander zijn is meer dan een Nederlands paspoort in je la hebben liggen. Het is het leren van de woorden ons en onze als het over Nederland gaat. 

Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator