De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 november 2009

Debat: "Op de drempel van Europa", 17 november Amsterdam

Dinsdag 17 november 2009
Dinsdag 17 november 2009
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10,-
Reserveren

Is er een oplossing voor de humanitaire drama's aan de Europese buitengrenzen?

Aan de buitengrenzen van Europa melden zich jaarlijks vele duizenden migranten. Sommigen hebben recht op bescherming, velen zijn alleen op zoek naar een beter bestaan. Met name aan de zuidgrenzen leidt de oversteek naar Europa tot humanitaire drama's. Is Nederland daar medeverantwoordelijk voor? Een debat over Europees migratiebeleid, de noodzaak van gekwalificeerde arbeidsmigranten, de rechten van asielzoekers, mensensmokkel en het migratiemanagement van de Europese Unie.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie, PvdA) gaat in gesprek met o.a. hoogleraar Migratierecht Thomas Spijkerboer (Vrije Universiteit) en lid van de Raad van State en oud-europarlementariër Jan Kees Wiebenga (VVD). Gespreksleider: Maarten Huygen (chef opinie NRC Handelsblad).

Dit debat wordt georganiseerd door NRC Handelsblad en Felix Meritis in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lokatie:
Felix Meritis
Keizersgracht 324
1016 ez Amsterdam t +31 (0)20 62 62 321
f +31 (0)20 62 49 368 felix@felix.meritis.nl
www.felix.meritis.nlGeen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator