De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 januari 2010

Task Force VRIS officieel van start

De Task Force vreemdelingen in de strafrechtketen (VRIS) is officieel van start gegaan. Dit gebeurde door ondertekening van het instellingsbesluit door Minister van Justitie Hirsch Ballin en Staatssecretaris Albayrak van Justitie. Voorzitter van de Task Force is Procureur-Generaal Moraal.

De instelling van de Task Force is gericht op een doeltreffende en integrale aanpak van criminele vreemdelingen in Nederland. Rode draad in de aanpak is samenwerking tussen alle organisaties en diensten die een taak hebben in de vreemdelingen- en strafrechtketen. Openbaar Ministerie, Immigratie- en Naturalisatie Dienst, Dienst Justitiële Inrichtingen, Dienst Terugkeer en Vertrek, Koninklijke Marechaussee en de Vreemdelingenpolitie zijn dan ook in de Task Force vertegenwoordigd. De instelling van de Task Force is door de Minister aangekondigd in de Tweede Kamer tijdens het interpellatiedebat over Saban B..

De Task Force VRIS is onderdeel van een pakket aan maatregelen om vreemdelingen in de strafrechtketen harder aan te kunnen pakken en zo nodig te kunnen uitzetten. Andere maatregelen die in dit kader al genomen zijn, zijn de maatregel tot plaatsing van illegale vreemdelingen in een Inrichting voor Stelselmatige Daders en het aanscherpen van de Glijdende Schaal.

Bron: http://www.justitie.nl/actueel/persberichten/archief-2010/102601task-force-vris-officieel-van-start.aspx?cp=34&cs=579


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator