De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 januari 2010

Scriptieprijs voor scripties over multiculturele samenleving

Gezocht voor Cordaid Multatuliprijs: zeer goede masterscripties uit 2009 over de multiculturele samenleving.

Meer informatie:

Cordaid Multatuliprijs 2010

Studeer je aan een Nederlandse Universiteit of Hogeschool?
Heeft jouw masterthese betrekking op de multiculturele samenleving, is die
goedgekeurd in 2009 en als zeer goed beoordeeld?
Dan kom je in aanmerking voor de Cordaid Multatuliprijs 2010.

Adverteren bij Daisycon


De Stichting Multatuli-lezing Nederland en ontwikkelingsorganisatie Cordaid kennen in 2010 voor de tweede keer (*) een prijs toe aan de beste masterthese uit Nederland op het gebied van de thematiek van de Multatuli-lezing. De Multatuli-lezing wordt beurtelings in Breda (Grote Kerk) en Leuven (Universiteit) gehouden en heeft steeds betrekking op uitdagingen van de multiculturele samenleving, globalisering en diversiteit met als ‘rode draad’: confrontatie tussen culturen: verrijking of bedreiging?

De prijs bestaat uit:
• Een bedrag van max. € 10.000,- t.b.v. vervolgonderzoek van de laureaat of aan een door hem/haar aan te wijzen onderzoek op het themagebied van de Multatuli-lezing.
• Publicatie van het onderzoeksrapport/de thesis;
• De Stichting Multatuli-lezing bevordert dat de laureaat wordt uitgenodigd voor lezingen;

Criteria:
• De te nomineren mastertheses dienen een duidelijke bijdrage te leveren aan de vermeerdering van de kennis over Nederland als multiculturele samenleving. De beschreven onderzoeksresultaten dienen relevant te zijn voor het beleid van Nederlandse overheden, bedrijven of instellingen terzake.
• De thesis dient geschreven te zijn in het kader van een studie aan een Nederlandse instelling voor Hoger Onderwijs (HBO/WO), in de Nederlandse of de Engelse taal.
• In geval van publicatie in het Engels dient de thesis te worden voorzien van een samenvatting in het Nederlands van maximaal 500 woorden.
• De thesis bedraagt max. 25.000 woorden met inbegrip van samenvatting, inhoudsopgave en noten en is in beginsel publicabel in de serie Cordaid-Multatuli laureaten.
• De thesis is goedgekeurd in het kalender jaar voorafgaand aan de indiening voor de Cordaid-Multatuliprijs en gehonoreerd met een 8 of meer (op een schaal van 10).
• Zij dient in digitale vorm bij het bestuur van de Multatuli-lezing ingediend te zijn ultimo 1 april 2010.

Beoordeling
De jury van de onderzoeksprijs bestaat uit vertegenwoordigers vanuit het Wetenschappelijk en Hoger Onderwijs, Cordaid en de Stichting Multatuli-lezing.
Bij de beoordeling van de theses laat de jury zich leiden door de vraag of er daadwerkelijk sprake is van een relevante bijdrage aan de kennis op het gebied van de multiculturele samenleving van Nederland, of die bijdrage daadwerkelijk is gestoeld op wetenschappelijke methoden en technieken van wetenschappelijk onderzoek en of de thesis is gesteld in onberispelijk gebruik van de gekozen taal.

Bij gelijke waardering van meerdere theses kan de prijs worden gedeeld. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Het volledige reglement kan worden opgevraagd bij de Stichting Multatuli-lezing Nederland
p/a COS Brabant (kantoor Breda), Speelhuislaan 173, 4815 CD Breda. tel: 076-522 1078
076-522 1078.
(*) Eerder werd de (gedeelde) prijs uitgereikt aan Yvette van Osch met een studie naar de houding van minderheden t.o.v. multiculturalisme in Nederland en Daniëlle Beckman voor een onderzoek naar taal en alfabetisatie.
Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator