De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

21 januari 2010

Getuigenverklaringen uit niet-objectieve bron betekent niet dat er geheel geen waarde aan kan worden toegekend (uitspraak)

LJN: BK9369,President Rechtbank 's-Gravenhage , zittingsplaats Amsterdam , AWB 08/30893, 08/30894


Datum uitspraak: 16-12-2009
Datum publicatie: 20-01-2010
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Voorlopige voorziening+bodemzaak
Inhoudsindicatie: Getuigenverklaringen uit niet-objectieve bron betekent niet dat er geheel geen waarde aan kan worden toegekend
In geschil is of eiseres voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat zij en haar ex-partner vanaf 9 maart 2004, ondanks het niet meer gezamenlijk in de GBA ingeschreven staan, een gezamenlijk huishouden voerden. Om haar stelling te onderbouwen heeft eiseres verschillende getuigenverklaringen overgelegd van diverse buren en kennissen waarbij eiseres en haar partner hebben verbleven. De rechtbank is van oordeel dat het feit dat de verklaringen niet uit objectieve bron afkomstig zijn wellicht betekent dat er minder waarde aan moet worden toegekend, maar dat dit niet betekent dat er geheel geen waarde aan toegekend kan worden. Daarbij komt dat uit de GBA blijkt dat de ex-echtgenoot van eiseres in de periode van 9 maart 2004 tot 24 augustus 2004 op een briefadres op de Herengracht ingeschreven heeft gestaan. Deze informatie is wel afkomstig uit objectieve bron. De verklaringen kunnen dan als ondersteunend bewijs dienen. Voorts is niet gebleken dat verweerder rekening heeft gehouden met het tijdsverloop sinds 2004 en het feit dat de woningen waar eiseres en haar ex-partner, naar eigen zeggen, hebben verbleven inmiddels gesloopt zijn, waardoor het voor eiseres moeilijk is om bewijs te achterhalen.


Bron: rechtspraak.nl


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator