De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 januari 2010

Bijna een kwart minder kennismigranten in 2009


Het aantal kennismigranten op de Nederlandse arbeidsmarkt is fors gedaald. In 2008 verleende de IND aan 6650 personen een vergunning, vorig jaar waren dit er nog maar 5060. Een daling van bijna 25%. Dit blijkt uit navraag van BNR Nieuwsradio bij het ministerie van Justitie.


Het is voor het eerst dat het aantal vergunningen aan specifiek opgeleide buitenlandse werknemers daalt sinds de invoering van de regeling in 2004. Het ministerie acht het waarschijnlijk dat de daling een crisiseffect is.


Grootverbruikers van de regeling zijn volgens het ministerie IT bedrijven als IBM, Philips en Wipro Technologies. Maar ook de Nederlandse universiteiten doen er een beroep op.


Sijbolt Noorda, voorzitter van de Vereniging van Universiteiten, verklaart in BNR Carrière dat de cijfers een reflectie zijn van wat er bij kennisintensieve bedrijven gebeurt. 'Als ASML al moeite heeft om zijn kenniswerkers in dienst aan het werk te houden, en daar behoorlijk wat geld van de overheid voor krijgt, dan kun je natuurlijk niet verwachten dat ze nog een paar honderd extra mensen uit Amerika, uit China, uit Turkije en uit India naar Nederland halen.'


De VSNU voorman benadrukt het belang van kennismigranten voor Nederland. 'We hebben ze nodig omdat de arbeidsmarkt voor hoogopgeleiden niet ophoudt. Het aantal mensen dat hier komt studeren is niet teruggelopen. Op dit moment zijn er 80 duizend mensen met een buitenlands paspoort die in Nederland studeren.'

Bron: http://www.fd.nl/artikel/13950963/bijna-kwart-minder-kennismigranten-2009

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator