De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 januari 2010

Kamervragen over overdrachten aan Griekenland (SP en PVDA)

2010Z00232
Vragen van de leden Van Velzen (SP) en Spekman (PvdA) aan de staatssecretaris van Justitie over de overdracht van asielzoekers aan Griekenland. (Ingezonden 8 januari 2010)

1
Hoeveel overdrachten door Nederland aan Griekenland in het kader van de Dublin IVerordening hebben er de afgelopen zes maanden plaatsgevonden?

2
Wat is de rol die de Nederlandse begeleidende ambtenaar heeft bij de overdracht en welke bevoegdheden heeft deze ambtenaar?

3
Zijn er door de betrokken Nederlandse begeleidende ambtenaren onregelmatigheden geconstateerd bij deze overdrachten? Zo ja, welke onregelmatigheden en wat waren de gevolgen hiervan?

4
Hebben alle overgedragen asielzoekers op de luchthaven een asielverzoek in kunnen dienen? Is door de Nederlandse begeleidende ambtenaar vastgesteld dat er tolken aanwezig zijn bij het indienen van de aanvragen?

5
Gedurende welke periode houdt de Nederlandse ambtenaar toezicht op de gang van zaken na de overdracht?

6
In hoeveel gevallen heeft Nederland met betrekking tot Griekse zaken artikel 3, tweede lid, Dublin-Verordening toegepast?

Bron www.justitie.nl


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator