De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 januari 2010

Boetes vanwege het in dienst hebben van mensen zonder tewerkstellingsvergunning aangevochten

Zo maar twee gevallen op een dag uit de krant

Deli XL vecht boete van ministerie van SZW aan

Groothandel Deli XL en een uitzendbureau voor studenten zijn naar de Raad van State gestapt om een boete aan te vechten die zij kregen opgelegd van minister Donner van SZW. Volgens de Arbeidsinspectie had het groothandelsbedrijf voor de vestiging in Ede studenten van buiten de Europese Unie in dienst genomen die of geen tewerkstellingsvergunning hadden of wel over zo'n vergunning beschikten maar die meer dan de toegestane tien uur per week voor het bedrijf hebben gewerkt. De boete voor Deli XL bedraagt 284.000 euro en het uitzendbureau moet 472.000 euro betalen.

De studenten die bij Deli XL werden ingezet kwamen onder andere uit China, Kameroen en Bulgarije. Ze waren aangeleverd door een studentenuitzendbureau dat de activiteiten al heeft moeten stopzetten. Het bureau kreeg een hoger boete dan Deli XL omdat ook op andere plekken mensen waren ingeschakeld die niet over de juiste vergunningen beschikten. Het uitzendbureau verdedigde zich bij de Raad van State en stelde dat het onmogelijk is op tijd werkvergunningen te krijgen voor niet-Europese studenten omdat de onderwijsinstellingen waar zij staan ingeschreven pas in augustus schoolverklaringen verstrekken. Het CWI dat de werkvergunningen afgeeft eist zo'n schoolverklaring.


Het studentenuitzendbureau maakte ook bezwaar tegen de stellingname van de Arbeidsinspectie rond het aantal uren dat de studenten zouden mogen werken. Dat kan de ene week meer dan 10 uur zijn en de week daarop minder. De Arbeidsinspectie liet echter weten dat er een maximum geldt van 10 uur voor niet-Europese studenten met een werkvergunning. Het gaat niet om een gemiddelde.

Deli XL en het uitzendbureau vochten de boetes al eerder aan bij de rechtbank in Rotterdam. Daar werden de bezwaren verworpen. De Rotterdamse rechter verlaagde de boets wel met 10%, omdat de zaak zich al een lange tijd loopt. De Raad van State zal binnen enkele weken uitspraak doen.

Bron: http://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=110900


Fijnaarts bedrijf wil niet betalen

DEN HAAG/MOERDIJK - Een palletreparatiebedrijf uit Fijnaart is naar de Raad van State gestapt om een boete van 115.000 euro aan te vechten.

Die forse boete had minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opgelegd omdat in 2006 op het bedrijfsterrein 21 Polen zonder werkvergunning werden aangetroffen.

Sinds mei 2007 hebben inwoners van Polen binnen de Europese Unie geen werkvergunning meer nodig maar de Moerdijkse zaak is van voor die tijd.

Het palletbedrijf ontkent niet dat de Polen zonder vergunning voor het bedrijf gewerkt hebben. De mannen hadden echter geen tewerkstellingsvergunning nodig omdat het zelfstandige ondernemers waren, aldus de Moerdijkse onderneming woensdag in Den Haag. Als bewijs zijn de inschrijvingen van de Polen bij de Kamer van Koophandel op tafel gelegd.

Op basis van de bevindingen van de Arbeidsinspectie, die het bedrijf in april 2006 binnenviel, zegt het ministerie dat het er eerder op lijkt dat de Polen in loondienst waren. Ze hadden geen andere opdrachtgevers en werkten tegen een uurloon. De bestuursrechter in Breda die de zaak eerder heeft behandeld, bepaalde dat de enkele inschrijving bij de Kamer van Koophandel van iemand nog geen zelfstandig ondernemer maakt. Uitspraak van de Raad van State volgt binnen enkele weken.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/6084336/Fijnaarts-bedrijf-wil-niet-betalen.ece
Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator