De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

21 januari 2010

Begeleiding voor alleenstaande vreemdelingen op de grens van volwassenheid

Alle alleenstaande minderjarige vreemdelingen krijgen in Nederland een voogd en mentor die hen begeleidt. Op de dag dat ze 18 jaar worden, vervalt deze steun. Als ze op dat moment nog geen verblijfsvergunning hebben, zijn ze zeer kwetsbaar. In Tilburg is een experiment gestart om hen te begeleiden. Ze worden ondersteund bij het terugkeren naar het land van herkomst of bij de procedure om een verblijfsvergunning te krijgen. Tot nu toe zijn veertien deelnemers ingestroomd. Het experiment duurt anderhalf jaar.

Adverteren bij Daisyconcoach


Wethouder Gon Mevis (asielbeleid): "Deze jongeren hebben vaak al veel meegemaakt in hun leven. Bijvoorbeeld als kindsoldaat, in de prostitutie of als slachtoffer van vrouwenhandel. Ze zijn door die ervaringen getekend. We kunnen deze jongeren niet zonder hulp en zonder voorzieningen op straat laten staan. Ook om te voorkomen dat ze hun toevlucht nemen tot de criminaliteit."

Adverteren bij Daisycon


Het college heeft besloten om voor dit experiment 50.000 euro subsidie te geven. Dat geld komt uit de Pardonregeling. Het Rijk betaalt eenzelfde bedrag, plus het leefgeld voor de mensen die aan het project deelnemen. Het Missionair Servicecentrum Tilburg gaat het experiment uitvoeren, samen met Stichting Vluchtelingenwerk en Nieuwkomers Brabant Centraal. Op verzoek van staatssecretaris Albayrak is er een stuurgroep opgericht waarin alle landelijk deelnemende partijen zitting hebben. Wethouder Gon Mevis is voorzitter van deze stuurgroep en vertegenwoordigt alle deelnemende gemeenten.

Opvang
Er zijn flinke stappen gezet met de afbouw van de noodopvang in Tilburg. Op dit moment maken er nog 40 mensen gebruik van deze voorziening. Voor ongeveer 35 personen is er op korte termijn uitzicht op beëindiging van de opvang. Dit komt omdat het Rijk goede stappen heeft gezet op het gebied van terugkeer en opvang. "Daar zijn we tevreden over, het is nooit een doel op zich geweest dat gemeenten zelf asielopvang organiseren. Er blijft echter een kleine groep over die niet terecht kan bij een opvangvoorziening van het Rijk. Om te voorkomen dat zij op straat en in de criminaliteit terecht komen, blijven we op een kleine schaal opvang bieden. Met een dringende vraag richting het Rijk om deze opvang zelf te regelen of de gemeente tegemoet te komen in de kosten hiervoor", licht Mevis het besluit van het college toe. De maatregel loopt vooralsnog tot 1 april 2010.

Adverteren bij Daisycon
vertaalsoftware


Bron: http://www.allepersberichten.nl/persbericht/1826/1/Begeleiding-voor-alleenstaande-vreemdelingen-op-de-grens-van-volwassenheid/

Ik snap het idee hierachter wel maar kunnen we dit niet beter als een soort ontwikkelingshulp doen in het eigen land van de vreemdeling? Zo van als je terugkeert sta je er niet alleen voor.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator