De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 januari 2010

GGD's geven seksuele info aan allochtone jongeren

NIJMEGEN - De GGD's in Gelderland en Overijssel gaan dit jaar extra seksuele voorlichting geven aan allochtone jongeren.

Onlangs pleitte staatssecretaris Jet Bussemaker voor meer voorlichting aan jongens, omdat het hen aan kennis ontbreekt over bijvoorbeeld anticonceptie.

,,Jongens krijgen in onze voorlichting op scholen al ruim aandacht. Allochtonen blijken echter vaak niet voldoende op de hoogte", zegt de Nijmeegse GGD-arts Bertine Spooren.

Volgens Spooren bestaat er onduidelijkheid over het maagdenvlies. Ook het taboe op homoseksualiteit bij moslims en tienerzwangerschappen bij Antillianen zijn punt van aandacht. De voorlichting loopt via jongerenwerkers in de wijk, niet op school of bij de GGD's. Spooren: ,,In een vertrouwde omgeving praten pubers makkelijker over seks."

Bron: http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/6082436/GGDs-geven-seksuele-info-aan-allochtone-jongeren.eceGeen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator