De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 januari 2010

Inbedding van Europese procesrechtelijke normen in de Nederlandse rechtsorde

M.V. Polak (red.)

Straatsburg, Brussel, Luxemburg: windrichtingen waaruit procesrechtelijke normen op ons afkomen. Procesrechtelijke regelgeving en rechtspraak van Europese herkomst verlangen invoeging in het Nederlandse bestuurs-, straf- en burgerlijk procesrecht. Dit boek is gewijd aan de inbedding van supranationale procesrechtelijke normen in de Nederlandse rechtsorde. Hoe gaan wetgever, rechter en bestuur in Nederland te werk bij hun pogingen Europese regelgeving en rechtspraak in te bedden in ons bestuurs-, straf- en burgerlijk procesrecht en welke lessen kunnen wij daaruit trekken?


De bijdragen aan dit boek zijn geschreven door: T. Barkhuysen,W. Geelhoed, P.M.M. van der Grinten, J.E.M. Polak, M.V. Polak en W.J.M. Voermans.

Dit is een boek in de Meijers-reeks. De reeks valt onder verantwoordelijkheid van de Graduate School of Legal Studies van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Dit boek maakt deel uit van de onderzoeksprogramma’s Coherent Privaatrecht en Securing the Rule of Law in a World of Multilevel Jurisdiction.

ISBN 9789069167145
Druk 1e druk 2009
Pagina's 166
Prijs 29,50 euro

Bestellen via Ars Aequi: http://libri.arsaequi.nl/content.asp?section=printproductdetails&prdid=322

Niet zelf gelezen nog maar wellicht interessant


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator