De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 januari 2010

Vaste verandermomenten voor alle wet- en regelgeving

De twee vaste verandermomenten voor wetten en AMvB's (1 januari en 1 juli) die al gelden voor bedrijven en instellingen worden uitgebreid naar alle wetten en AMvB's.

Zo kunnen ook andere doelgroepen als burgers, bedrijven, publieke professionals en medeoverheden profiteren van meer duidelijkheid over de momenten waarop wet- en regelgeving wordt ingevoerd of wijzigt die voor hen relevant is. Voor ministeriële regelingen komen er vier momenten: 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie en de staatssecretarissen Heemskerk van Economische Zaken, De Jager van Financiën en Bijleveld-Schouten van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dit betekent dat mensen en organisaties die vanuit hun persoonlijke situatie veel contact hebben met de overheid (bijvoorbeeld voor sociale voorzieningen), meer zekerheid hebben wanneer regels kunnen wijzigen. Ze kunnen zich voorbereiden op de veranderingen waardoor onnodige administratieve rompslomp wordt voorkomen. Ook professionals werkzaam in de openbare sector, zoals politieagenten, profiteren van de zogenoemde vaste verandermomenten. Zij hebben in hun werk veelvuldig te maken met veranderende wetten en regelingen. Doordat hier nu minder administratief werk uit voortkomt, kunnen zij meer tijd besteden aan hun 'echte' werk.

De uitbreiding van verandermomenten past in ambitie van het kabinet om op korte termijn de dienstverlening van de overheid te verbeteren en overbodige regels voor burgers, bedrijven en overheidsinstellingen te schrappen.

Bron: http://rechtennieuws.nl/26828/vaste-verandermomenten-voor-alle-wet--en-regelgeving.html


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator