De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 januari 2010

Antwoorden op de kamervragen van zowel de SP als de PVV over uitgenodigde vluchtelingen en de selctie door de UNHCR

Datum 6 januari 2010 Onderwerp Beantwoording kamervragen van het lid Van Velzen over uitgenodigde vluchtelingen

Mevrouw Van Velzen stelt mijns inziens een goede vraag: (in mijn woorden)Kan iemand die duidelijk zit te liegen wel asiel krijgen als uitgenodigd vluchteling? Moeten de zelfde criteria gelden voor uitgenodigde vluchtelingen of mensen die zich hier in Nederland melden. In de documentaire De Poortwachter was een Iraakse vrouw in beeld die duidelijk zat te liegen dat ze christen was. Toch kreeg ze toestemming naar Nederland te komen. Als dit in een Nader Gehoor in Nederland was gebeurd was denk ik haar hele relaas als ongeloofwaardig afgedaan en dan denk ik ook niet dat zij als alleenstaande vrouw was erkend.

http://www.justitie.nl/images/2009Z22355%20antwoorden%20kamervragen%20inzake%20uitgenodigde%20vluchtelingen_18064_tcm34-246350.pdf?cp=34&cs=580
Datum 6 januari 2010 Onderwerp Beantwoording Kamervragen van het lid Fritsma over de selectie van vluchtelingen door de UNHCR

5635036 Antwoorden kamervraag inzake de selectie van vluchtelingen door de UNHCR

Kan de PVV nooit een normaal een vraag stellen?1 opmerking:

Anoniem zei

Ook ik heb in de uitzending deze Iraakse mevrouw gezien.
Waar in de uitzending bij de betrokken ambtenaren ook twijfel bestond, kwam dat mijns inziens vanwege hun visie op wat een christen is.
Voor ons in Europa is iemand christen wanneer de persoon bepaalde overtuigingen heeft en die overtuiging deelt met anderen waarmee hij in een kerk zit. Iemand kan van die overtuiging afstand nemen en ophouden christen te zijn.
In het Midden Oosten (ik ken zelf de situatie in Syrië en Egypte wat beter dan Irak, maar ik verwacht hetzelfde beeld) is dat anders. Iemand wordt door de omgeving als christen beschouwd als de naam christelijk is (Jozef in plaats van Youssef), als het voorgeslacht christelijk is, als er een klein kruisje op je arm is getatoeëerd, kortom als je een aantal uiterlijke kenmerken hebt die niets met je overtuiging te maken hebben.
De mevrouw in de uitzending was uitgekozen, omdat haar man's familie (inmiddels in Nederland) als christelijk, en wel Chaldeeuws bekend stond.
Wanneer iemand in Irak van plan is een christen kwaad te doen, zal hij van dat voornemen echt niet afzien als betrokkene de twaalf apostelen niet kan opnoemen.
De vraag over het bellen van een taxibedrijf gaf blijk de situatie in Damascus niet te kennen. Mensen doen daar geen zaken met taxibedrijven, maar met taxichauffeurs, die je op straat aanspreekt. Dus er valt geen bedrijf te bellen. Bovendien leer je in een dictatuur bepaalde vragen niet te stellen, omdat het stellen van de vraag al een risico inhoudt.
Ik vond het trouwens wel aardig om beelden uit Damascus te zien, omdat ik er net zelf geweest was (zij het met een heel andere missie).

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator