De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 maart 2010

Meedenker: sponsormiddag vreemdelingenrecht en inburgering

Informatieverzamelen over verblijfsvergunningen en mvv-aanvragen kan moeilijk zijn voor iemand die niet juridisch geschoold is. Daarnaast kan de hulp inroepen van een jurist of advocaat een dusdanige hobbel zijn voor mensen (financieel of gewoon omdat men het eng vindt) dat mensen het eerst zelf maar eens proberen.

Daarbij komt dat door recente uitspraken er qua inkomenseisen een grote verandering is op het gebied van gezinshereniging.

Echter ook een verblijfsvergunning voor studie of als kennismigrant kan voor een buitenlandse partner de mogelijkheid zijn om in Nederland zich (tijdelijk) te vestigen.

Daarnaast hoor je vaak vragen worden gesteld over hoe iemand Nederlander kan worden.

Ook hebben expats vaak behoefte aan informatie over Nederlandse les of inburgeringscursussen.

Daarom ben ik op zoek naar



vrijwilligers of sponsoren voor

een informatiemarkt over

verblijf en inburgering



De plannen staan nog enorm in de kinderschoenen maar ik zit te denken aan een zaterdagmiddag ergens in mei in Leiden.


Wat zou er kunnen worden geboden?

Ik kan me zo voorstellen een paar kraampjes/tafeltjes met bijvoorbeeld organisatoren die cursussen Nederlands geven, een organisatie die Expats werft, advocatenkantoren, organisaties die bedrijven begeleiden, een tafeltje met stageplekken in het vreemdelingenrecht, Vluchtelingenwerk, de Ombudsman e.d. Daarnaast in een zaaltje de mogelijkheid om voor 5 euro een mvv-adviesformulier in te laten vullen of een vraag op het gebied van verblijfsvergunningen te stellen. En in een ander zaaltje een praatje over inkomstenvereisten, naturalisatie, buitenlandse werknemers, vreemdelingenbewaring etc.


Entree minimaal 2 euro.


Opbrengsten naar het kankeronderzoek van het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis.


Wat zou er gesponsord kunnen worden?

- U kunt de middag aankondigen op uw website en aan uw relaties toezenden en bijvoorbeeld flyers kopieren of de verzending van brieven aan organisaties verzorgen

- U kunt uw eigen tijd beschikbaar stellen door uw medewerking aan de middag te geven

- U kunt de sponsoromzet verhogen door zelf een donatie te doen



Wat wordt u er zelf beter van?

- Een gezellige middag met vakgenoten voor een goed doel;

- Naamsbekendheid voor uw organisatie of kantoor (ook middels deze site want daar zullen alle deelnemers en sponsoren op worden gezet);

- Eventueel houdt u er clienten aan over



Dit is maar een hersenspinsel van mij. Dus aanvullingen, toevoegingen, verbeteringen, briljante ideeen van uzelf zijn allemaal welkom. Laat me het weten op webmaster(apestaartje) vreemdelingenrecht.com. (Dit schrijf ik zo om SPAM tegen te gaan).

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator