De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

01 maart 2010

Frankrijk vandaag "zonder migranten"

PARIJS, 1 maart 2010 (IPS) - Migranten in Parijs, Nice, Marseille en andere Franse steden leggen vandaag het werk neer of proberen helemaal geen geld uit te geven. Met de actie "24 uur zonder ons" protesteren ze tegen "het lot van legale en illegale vreemdelingen in Frankrijk."

Het initiatief gaat uit van een collectief van bewegingen van en voor migranten, waaronder de mensenrechtenorganisatie Gisti (Groep voor Informatie over en Steun voor Migranten). In Spanje, Griekenland en Italië worden gelijkaardige acties gepland, en ook in België en Nederland zijn migranten zich volgens de actievoerders "aan het verenigen."

De initiatiefnemers in Frankrijk willen "gelijke rechten voor alle inwoners van Frankrijk, wat hun oorsprong ook is." De staking moet Frankrijk laten voelen hoe belangrijk migranten zijn voor de economie van het land. De inspiratie kwam van de Verenigde Staten. Daar legden Latijns-Amerikaanse migranten in 2006 het werk neer om hun inbreng in de Amerikaanse economie duidelijk te maken.

Iets meer dan 8 procent van de mensen die in Frankrijk leven, is in het buitenland geboren. Dat is minder dan in België (12,5 procent) en Nederland (10,5 procent). Frankrijk voerde de afgelopen maanden een "identiteitsdebat". Veel buitenlanders voelden zich daardoor met de vinger gewezen. De Franse regering heeft ook het voortouw genomen bij een nieuwe discussie in de Europese Unie om de illegale immigratie af te remmen.

Frankrijk dringt aan op meer samenwerking bij de grensbewaking en forsere acties tegen mensensmokkelaars en wil het ook makkelijker maken illegale migranten terug naar huis te sturen. De Franse president Nicolas Sarkozy zei op televisie dat hij geen illegale migranten wil zien aanspoelen op de Franse stranden, zoals dat in Spanje en Italië gebeurt.

Critici in Frankrijk leggen een verband met de regionale verkiezingen van later deze maand. Conservatieve politici lijken voordeel te willen halen uit de angst voor vreemdelingen. De Franse Coördinatie voor het Recht op Asiel vreest dat de stemmingmakerij het asielrecht in Frankrijk ondergraaft.

Frankrijk kreeg vorig jaar 47.000 asielaanvragen binnen, volgens de regering ruim 10 procent meer dan in 2008.

Bron: http://www.mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2%5Bart_id%5D=27688&cHash=f6d7ee5dfd

Ach bij ons in de wijk hebben we dat iedere zomervakantie! Geen hoofddoek te zien, bijna geen auto op de parkeerplaatsen.......iedereen op vakantie naar Turkije en Marokko.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator