De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

01 maart 2010

Dertien Koerdische asielzoekers plegen zelfmoord .


Hewler, 1 maart 2010 - Het hoofd van de Internationale Federatie voor Iraakse vluchtelingen bevestigd dat dertien Koerdische asielzoekers zelfmoord hebben gepleegd wegens gedwongen deportaties uit Europa terug naar de Koerdistan Regio (Irak).


"Tot nu toe zijn 213 Koerdische vluchtelingen omgekomen in Europa, waaronder dertien van hen stierven als gevolg van gedwongen deportatie [zelfmoord] en een aantal van hen zijn gestorven toen zij probeerden te ontsnappen uit de handen van Turkse en Iraanse politie,” aldus Dashti Jamal van de Internationale Federatie voor de Iraakse vluchtelingen.

Volgens de statistieken van de Federatie zijn in de afgelopen vijf jaar 4.240 Iraakse en Koerdische asielzoekers uitgezet naar Irak en de Koerdistan Regio.Verder gaf Jamal aan dat vorige week 35 Koerdische asielzoekers Europa werden uitgezet door militaire vliegtuigen die hen naar het internationale vliegveld van de Koerdische zetelstad Hewler (Erbil) hadden gebracht. (Foto: Rudaw)

Bron: http://www.rudaw.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=3224:dertien-koerdische-asielzoekers-plegen-zelfmoord&catid=98:algemeen&Itemid=536

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator