De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 maart 2010

Gezinnen met kinderen opvangen? Dan gaan die niet snel nog terug!

Een Belgische medewerker van Fedasi (daar de COA) mailde mij om te vertellen dat sinds een paar jaar in Belgie gezinnen met kinderen ook als ze uitgeprocedeerd zijn recht op onderdak hebben en dat dit daarwerkelijk de prikkel tot terugkeer wegneemt. Dat het zelfs zo voorkomt dat wanneer het jongste kind bijna 18 is er opeens een nieuw kleintje wordt verwacht. In Belgie blijkt het te gaan om 3% van alle asielzoekers die verblijf krijgen. Zie http://www.fedasil.be/home/nieuws_detail/i/19958/. Maar dat is wel 6 maal zo veel als het aantal minderjarige asielzoekers! Het gaat om 522 kinderen (2010) maar daar kan je dus ook 1000 ouders bij rekenen.

In Nederland zijn vorig jaar  ruim 16000 asielaanvragen ingediend. Als hier 3% kinderen van zouden zijn (en zulke aantallen veranderen altijd als mensensmokkelaars iets doorkrijgen) dan zou dat dus gaan om 480 kinderen en dit vermeerderd met wat ouders zeg 800 toch om 1280 mensen.

Er zijn bijna 1000 mensen afgewezen. Dit zou betekenen dat 30 kinderen opvang zouden moeten krijgen. Mag dat in een asielzoekerscentrum of krijgen die dan een eigen huis en uitkering?

Ik ben benieuwd wat Hirsch ballin gaat doen!

1 opmerking:

Azat Malik Art Studio zei

Beste lezer:
Kan dat kloppen; 16.000 asiel aanvragen en maar 1.000 afgewezen? Word aan 't lopend band afgewezen - toch? Betreft die 500 kinderen + ouders daar bij, in feite gaat om de Nederlandse kinderen als ze hier geboren zijn, en wat kan demissionair minister doen?
1)niets (so als vroeger),allen plaatselijke bevolking neemt ze over - komen ze terecht bij de goede of slechte? dat is dan DE VRAAG?
2)Zal de nieuwe kabinet toch over Het Kinderen Rechten in Nederland denken (of niet)?
p.s: nog eens de andere kant van de medaille - gaan we wat doen tegen de vergrijzing (op dit moment volgens statistiek leeft men wat langer).
Ik hoop dat alle mensen die wel vaak onterecht/verkeerd ''uitbehandeld''toch goede weg gaan kiezen in Nederlandse maatschappij en niet gaan kiezen voor de extreem linkse ''verdedigers'' van hun belangen.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator