Gezinnen met kinderen opvangen? Dan gaan die niet snel nog terug!

Een Belgische medewerker van Fedasi (daar de COA) mailde mij om te vertellen dat sinds een paar jaar in Belgie gezinnen met kinderen ook als ze uitgeprocedeerd zijn recht op onderdak hebben en dat dit daarwerkelijk de prikkel tot terugkeer wegneemt. Dat het zelfs zo voorkomt dat wanneer het jongste kind bijna 18 is er opeens een nieuw kleintje wordt verwacht. In Belgie blijkt het te gaan om 3% van alle asielzoekers die verblijf krijgen. Zie http://www.fedasil.be/home/nieuws_detail/i/19958/. Maar dat is wel 6 maal zo veel als het aantal minderjarige asielzoekers! Het gaat om 522 kinderen (2010) maar daar kan je dus ook 1000 ouders bij rekenen.

In Nederland zijn vorig jaar  ruim 16000 asielaanvragen ingediend. Als hier 3% kinderen van zouden zijn (en zulke aantallen veranderen altijd als mensensmokkelaars iets doorkrijgen) dan zou dat dus gaan om 480 kinderen en dit vermeerderd met wat ouders zeg 800 toch om 1280 mensen.

Er zijn bijna 1000 mensen afgewezen. Dit zou betekenen dat 30 kinderen opvang zouden moeten krijgen. Mag dat in een asielzoekerscentrum of krijgen die dan een eigen huis en uitkering?

Ik ben benieuwd wat Hirsch ballin gaat doen!

Reacties

Beste lezer:
Kan dat kloppen; 16.000 asiel aanvragen en maar 1.000 afgewezen? Word aan 't lopend band afgewezen - toch? Betreft die 500 kinderen + ouders daar bij, in feite gaat om de Nederlandse kinderen als ze hier geboren zijn, en wat kan demissionair minister doen?
1)niets (so als vroeger),allen plaatselijke bevolking neemt ze over - komen ze terecht bij de goede of slechte? dat is dan DE VRAAG?
2)Zal de nieuwe kabinet toch over Het Kinderen Rechten in Nederland denken (of niet)?
p.s: nog eens de andere kant van de medaille - gaan we wat doen tegen de vergrijzing (op dit moment volgens statistiek leeft men wat langer).
Ik hoop dat alle mensen die wel vaak onterecht/verkeerd ''uitbehandeld''toch goede weg gaan kiezen in Nederlandse maatschappij en niet gaan kiezen voor de extreem linkse ''verdedigers'' van hun belangen.

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)