De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 maart 2010

Raad van State gelooft proces verbaal in bewaringszaak niet (uitspraak)

Het komt niet veel voor, maar nu toch wel een keer.

1. LJN: BL7421, Raad van State , 200910110/1/V3

Datum uitspraak: 04-03-2010
Datum publicatie: 15-03-2010
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Hoger beroep


Inhoudsindicatie: Vreemdelingenbewaring / strafrechtelijke aanhouding doet vreemdelingrechtelijke ophouding eindigen / proces-verbaal onjuist
Uit voormelde processen-verbaal van aanhouding, overbrenging en ophouding, en overdracht blijkt, in samenhang gelezen, genoegzaam dat de vreemdeling op 4 december 2009 om 8.30 uur strafrechtelijk is aangehouden. De staatssecretaris betoogt terecht dat met die aanhouding de daaraan voorafgaande vreemdelingenrechtelijke ophouding feitelijk is geëindigd en de rechtbank derhalve ten onrechte heeft overwogen dat die ophouding na voormeld tijdstip is doorgelopen. Hoewel, zoals de Afdeling eerder heeft overwogen in de uitspraak van 15 februari 2010 in zaak nr. 201000135/1 (www.raadvanstate.nl), in beginsel van de juistheid en volledigheid van het op ambtseed dan wel op ambtsbelofte opgemaakt en ondertekend proces-verbaal dient te worden uitgegaan, dient de vermelding in het proces-verbaal van verbalisant Adams dat de vrijheidsbeneming op grond van artikel 50 van de Vw 2000 omstreeks 15.00 uur is beëindigd/opgeheven omdat de vreemdeling in bewaring is gesteld, in het licht van de hiervoor genoemde processen-verbaal en het tijdstip waarop volgens het besluit van 4 december 2009 de bewaring is opgelegd, als onjuist te worden beschouwd. De grief slaagt.

Bron: rechtspraak.nl

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator