De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 maart 2010

Ex-medewerker Regularisatiecommissie veroordeeld voor omkoping

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een ex-ambtenaar veroordeeld tot een jaar cel met uitstel omdat de man zich had laten omkopen om illegale vreemdelingen te helpen bij hun regularisatie. De man die hem omgekocht had, een Servische cafébaas uit Brussel, kreeg 8 maanden cel. Omdat de ambtenaar uiteindelijk geen echte hulp kon bieden, werd hij ook veroordeeld voor oplichting.

De ex-ambtenaar, vijftiger Hugo G., had tussen 2000 en 2002 voor de Regularisatiecommissie gewerkt. Nadien bood hij illegale vreemdelingen aan hen te helpen bij hun regularisatie-aanvraag. Zo beloofde hij hen te helpen hun dossier in orde te brengen. Eerst deed hij dat terwijl hij nog als ambtenaar op een andere post werkte, nadien op zelfstandige basis. De Servische cafébaas Bayram A. stuurde een twintigtal kennissen door naar Hugo G., en betaalde de man in totaal 9.000 euro voor zijn diensten.

Oplichting
Volgens de rechtbank liet Hugo G. uitschijnen dat hij illegalen tegen betaling aan verblijfsdocumenten kon helpen, en liet hij zich door Bayram A. dus omkopen. Maar omdat G. bovendien nooit iets presteerde, was er ook sprake van oplichting. Hugo G. hield op de zitting vol dat hij nooit meer had gedaan dan advies geven, en steeds duidelijk gezegd had dat hij geen verblijfspapieren kon regelen. Bayram A. sprak dat tegen.

Hugo G. werd veroordeeld tot 1 jaar cel met uitstel en 1.000 euro boete, Bayram A. tot 8 maanden cel en 500 euro boete. (belga/sam)

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1077654/2010/03/09/Ex-medewerker-Regularisatiecommissie-veroordeeld-voor-omkoping.dhtml

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator